NEMA IZBORA

Simeone mora pregristi ponos zbog Mandžukića!

17.03.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Atletico Madrid protiv Bayera ovog utorka pobjedom može spasiti svoju sezonu, a španjolski mediji potvrđuju kako je Simeone unatoč neslaganjima odlučio u prvu momčad vratiti Marija Mandžukića…

Podsjetimo, na posljednje tri utakmice Atletica Mandžukić nije igrao od prve minute, a tamošnji mediji su mnogo pisali u sukobu Diega Simeonea s hrvatskim napadačem koji je navodno svojim nezalaganjem na treningu i u utakmici protiv Seville iznervirao Argentinca.

No, Atletico je u velikoj krizi. Ne zna za pobjedu u posljednje četiri utakmice, a zabio je tek jedan pogodak i Simeone mora zakopati ratnu sjekiru s Mandžukićem i vratiti najbolji sastav na teren protiv Bayera u uzvratu osmine finala Lige prvaka, u kojem lovi neugodan zaostatak 1:0 iz Leverkusena.

U napadu crveno-bijelih ponovo će zajedno biti 'pakleni dvojac', Griezmann i Mandžukić. Ta je kombinacija sjajno funkcionirala u jesensko-zimskom dijelu sezone, prije nego što se kriza uvukla u redove Atletica. Mario ima 20 postignutih golova u svim natjecanjima i najbolji je strijelac ekipe, dok Antoine predvodi Atletico u Primeri s 14 pogodaka. Kad su u formi i nema svađa, surađuju odlično i to je ono što će biti potrebno ako potreseni madriski klub želi izbaciti Nijemce.

Iako rezultat 1:0 zna biti težak za preokrenuti, kad su izjednačeni protivnici u pitanju, u Španjolskoj vlada optimizam, jer Atletico nije punih godinu dana u Europi primio pogodak na Calderonu. Barcelona, Chelsea, Juventus, Malmo i Olympiakos, svi su ostali kratki pred fanatičnim navijačima 'colchonera'.

'Želim glasni Calderon koji će nas gurati naprijed. Očekujem da neće biti ni minute tišine na stadionu tijekom cijele utakmice,' kaže Diego Simeone koji će morati igrati bez Diega Godina, ali ostatak standardnih prvotimaca ima na raspolaganju.

Očekivani sastav Atletica: Moya - Juanfran, Miranda, Gimenez, Games - Arda, Saurez, Gabi, Koke - Griezmann, Mandžukić