US OPEN

Sinner nakon dopinškog skandala osvojio US Open i ispisao povijest

08.09.2024 u 22:55

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner pobjednik je ovogodišnjeg izdanja US Opena. On je u finalu svladao najboljeg američkog igrača Taylora Fritza sa 6:3, 6:4, 7:5.

Nakon što je Sinner dominirao u prva dva seta, u trećem je do trijumfa stigao preokretom. Naime, kod vodstva 3:2 Sinner je propustio dvije break-lopte, a onda je u sljedećem gemu izgubio i svoj servis te je Fritz stigao do prednosti od 5:3. Ipak, Amerikanac nije uspio odservirati za set, a kada je kod vodstva Talijana od 6:5 servirao za ostanak u dvoboju opet je pokleknuo pod pritiskom.

Za 23-godišnjeg Sinnera ovo je drugi Grand Slam naslov u karijeri, ali i u 2024. godini, nakon što je u siječnju osvojio Australian Open. Ujedno je i prvi Talijan s titulom u New Yorku. S druge strane, 26-godišnji Fritz je igrao u svom prvom Grand Slam finalu u karijeri, prije ovog turnira nikada nije otišao dalje od četvrtfinala.

Podsjetimo, Sinner se našao u dopinškom skandalu jer mu je u ožujku u organizmu pronađena mala količina klostebola - steroida koji se može koristiti za jačanje mišićne mase. Nedavno je kažnjen, ali ne suspenzijom, već samo oduzimanjem bodova i novca s turnira na kojem je bio pozitivan.