uoči šibenika

Sjajna vijest za navijače Hajduka, u sastav se vraća važan igrač

01.10.2024 u 22:35

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 18.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju protiv Šibenika na Poljudu utakmicu 9. kola SuperSport HNL.

U posljednji susret prvog kruga natjecanja, ujedno i zadnju utakmicu uoči reprezentativne pauze, Bijeli ulaze s drugog mjesta prvenstvene tablice. Hajduk ima 18 bodova, isto kao i prvoplasirana Rijeka koja ima bolju gol razliku, te dva više od trećeplasiranog Dinama.

Momčad mister Gennara Gattusa u nedjelju je igrala upravo s Rijekom, a dvoboj na Rujevici završio je bez pogodaka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik, kojeg vodi trener Mario Carević, trenutno zauzima peto mjesto prvenstvene tablice s osvojenih 11 bodova, a u prethodnom kolu na domaćem terenu odmjerili su snage s Istrom 1961 te je ta utakmica također završila bez pogodaka.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Posljednji put Hajduk i Šibenik igrali su krajem svibnja 2023. godine na Poljudu, a Bijeli su tada na Poljudu slavili s uvjerljivih 3:0.

U Hajdukov sastav vraća se Abdoulie Sanyang Bamba, krilni napadač koji je bio izvan terena zbog ozljede od uzvratne utakmice protiv Ružomberoka. Iako se vratio treninzima prije derbija s Rijekom, trener Gattuso ga nije želio potpuno uključiti u momčad. Sada je Bamba spreman za dvoboj protiv momčadi sa Šubićevca na Poljudu.

Samo četiri dana ranije Hajduk i Šibenik igrali su finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Rujevici, a Hajduk je osvojio trofej pobijedivši rezultatom 2:0.

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrta sutkinja je Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca je Jerko Crnčić iz Vrbovca.

Standings provided by Sofascore