EUROLIGA

Skandal u Euroligi; košarkaš Reala igrao s pet prekršaja protiv Zvezde

25.10.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Košarkaši Crvene zvezde uvjerljivo su poraženi od Reala u Madridu u petom kolu Eurolige (95:72). Susret je obilježio još jedan skandal sa sucima u najjačem košarkaškom natjecanju.

Centar Real Madrida Walter Tavares, jedan od najboljih igrača Eurolige posljednjih godina, ostao je na terenu iako mu je tijekom utakmice dosuđeno pet prekršaja. Jedan od njih zapisnički stol nije evidentirao, omogućivši moćnom centru Reala da ostane na parketu do kraja susreta – iako po pravilima nije smio.

Naime, u drugoj četvrtini Tavaresu je dosuđen prekršaj u napadu nad Nikolom Kalinićem, no zapisnički stol ga je pripisao Džananu Musi. Situacija je prošla neprimijećeno iako je trener Reala Chus Mateo odmah povukao svog visokog igrača iz igre kako bi ga sačuvao za nastavak.

Tavares se u trećoj četvrtini vratio na teren, a na semaforu je prikazano da ima samo jedan prekršaj, iako ih je do tada trebao imati dva. U nastavku je dobio još tri prekršaja, što bi bilo dovoljno za isključenje da mu je pravilno upisan i prekršaj iz druge četvrtine. Ovako je ostao na terenu, iako je već sredinom posljednje četvrtine trebao završiti utakmicu. Susret je završio s 12 poena i šest skokova.