NEMILOSRDNI ŠVICARCI

Skandal u Švicarskoj; hrvatski skijaši potjerani s treninga, evo što kaže Savez

22.07.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Švicarski ledenjak Theodul propisao je stroga pravila za sve gostujuće reprezentacije. Rukovodeći tvrde da je Hrvatski skijaški savez ta pravila prekršio dovođenjem seniora na trening, zbog čega je kompletna reprezentacija potjerana

Hrvatska skijaška reprezentacija izbačena je sa švicarskog ledenjaka Theodul nakon što je navodno kršila pravila lokalnih organizatora.

Naime, u Zermattu je odnedavno uvedeno pravilo kako na ledenjaku smiju trenirati samo juniori, a hrvatska delegacija pokušala je tome doskočiti 'švercajući' skijaše koji su se natjecali u Europskom kupu. Tako barem tvrde iz tvrtke Žičare Zermatt:

'Tijekom inspekcije otkrili smo da među hrvatskim juniorima ima sportaša koji se već natječu u Europskom kupu i stoga imaju elitni status. Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili s treninga i nećemo dopustiti ni da hrvatski juniori ovog ljeta treniraju s nama', rekao Markus Hasler, izvršni direktor tvrtke.

S druge strane, direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek smatra kako su njegovi skijaši samo kolateralne žrtve:

'Mi smo na Zermattu u 20 godina ostavili na stotine tisuća franaka. Mogli su jednostavno uzeti kartu onome tko ne zadovoljava uvjete a ne poslati kući i sve ostale naše klince. To je kao da iz vlaka izbacite cijelu nogometnu momčad a ne igrača koji ima krivu kartu.'