pravo otkriće

Škarice pokazale da je Osijek ovog ljeta doveo najbolje pojačanje u HT Prvoj ligi

30.07.2018 u 19:49

Bionic
Reading

Ezekiel Henty pokazao se na početku nove sezone domaćeg klupskog nogometa kao pravo otkriće u osječkim redovima i Zoran Zekić mora biti zadovoljan što je ovog ljeta dobio tako opasnog krilnog napadača...

Nigerijski 25-godišnji napadač obilježio je uvodne tjedne nove sezone u Gradskom vrtu. Nakon što je protiv moldavskog Petrocuba oduševio osječke navijače silnom brzinom kojom je probijao bokove, protiv Hajduka ove nedjelje pokazao je da može i zabiti na spektakularan način te je jedan od najzaslužnijih za impresivnu 4:1 pobjedu u derbiju.

  • +7
Nk Osijek - NK Hajduk, 1. kolo HT HNL, 29.7.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Pogodak škaricama Ezekiela Hentyja u 19. minuti najljepše je što smo vidjeli na otvaranju HT Prve lige pa Zoran Zekić mora trljati ruke i biti zadovoljan zato što je dobio tako opasnog napadača.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Inače, riječ je o nogometašu koji je rođen u Lagosu, ali je 2012. godine stigao u Europu i prošao omladinsku školu talijanskog Milana, no nikad nije dobio priliku u redovima bivšeg prvaka Europe.

Henty je 2015. godine stigao u slovensku Olimpiju pa se zatim okušao i u redovima moskovskog Lokomotiva, da bi prošle sezone stigao u mađarski Videoton koji ga je ovog ljeta poslao na posudbu u Osijek.

Dobri odnosi uprave Osijeka s Mađarima urodili su plodom i u Gradski vrt je stigao igrač koji može napraviti razliku na terenu. Zasad je uspio zasjeniti pojačanja Dinama, Hajduka i Rijeke, ali mora tako i nastaviti...

  • +7
Nk Osijek - NK Hajduk, 1. kolo HT HNL, 29.7.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL