VAŽNA POBJEDA

Slovenac Dragić izbjegao nokaut; susret završio bez zuba!

13.04.2016 u 11:39

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Goran Dragić u važnoj pobjedi Miami Heata 99:93 na gostovanju kod Detroit Pistonsa ostao je bez zuba. Međutim, iako je zamalo doživio nokaut ostao je u igri kako bi pomogao svojim suigračima

Ljevoruki Dragić utakmicu je završio sa 16 koševa, pet skokova i četiri asistencije, a da nije bilo problema s krvarenjem zbog loma zuba skupio i koju minutu više (igrao je 26 minuta).

Pri jednom napadu Dragić se pokušao fintom osloboditi igrača Pistonsa Spencera Dinwiddieja koji ga je nehotice udario laktom po nosu i ustima (zamalo ga je nokautirao!). Dragić je nekoliko sekundi kasnije otpali zub (jedinica) bacio pored svoje klupe da bi nakon toga dobio i liječničku pomoć zbog krvarenja.

Inače, ovo nije prvi puta da Dragić ostaje bez zuba jer mu se slična situacija dogodila prije nekoliko mjeseci na utakmici protiv Atlante kada je osjetio lakat snažnog Ala Horforda.

Nema sumnje kako će Dragić nakon ova dva incidenta morati pod hitno početi korisitti zaštitnu gumu kakvu nose mnogi igrači uključujući Stephena Curryja, Dirka Nowitzkog i druge…

Dodajmo još kako su ovom pobjedom igrači Miami Heata zadržali izglede za osvajanje naslova pobjednika skupine Southeast i trećeg mjesta na Istoku.

Za pobjedu Heata najzaslužniji je bio Joe Johnson, koji je 15 od svojih 25 pogodaka postigao u posljednjoj četvrtini, dok je Luol Deng dodao 17 ubačaja i 10 skokova. Kod Pistonsa najefikasniji su bili Kentavious Caldwell-Pope sa 17, te Tobias Harris i Marcus Morris sa po 16 koševa.