SKUPINA A

Slovensko slavlje nakon utakmice protiv Hrvatske; ovo nije dobro

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 13:39
  • Objavljeno 29.07.2024 u 12:39
Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Japancima, hrvatski rukometaši u drugom su kolu doživjeli poraz 29:31 od Slovenaca. Iako su naši rukometaši u prvom dijelu imali i velikih +4 (5:1; 9:5), prednost se do poluvremena istopila (13:13), a u nastavku je uslijedio potpuni potop hrvatskih rukometaša

Hrvatska je obrambeno sjajno otvorila utakmicu, pokretljivom obranom 6-0 zatvarala je sve prolaze prema vratima, dok je Kuzmanović lako 'kupio' udarce Slovenaca s distance. Naš je vratar u 4. minuti čak obranio i sedmerac Bombača, pa je Slovenija prvi pogodak postigla tek nakon 7:25 minuta igre. U tom početnom razdoblju Hrvatsku su napadački vodili vanjski igrači Tin Lučin i Ivan Martinović.

Nakon 11 minuta bilo je 5:1 za Hrvatsku, a onda je slovenski izbornik Uroš Zorman pozvao minutu odmora nakon koje je u igru uveo novog srednjeg vanjskog Aleksa Vlaha koji je povezao slovenske redove u napadu. Hrvatska je četiri gola prednosti držala do rezultata 9:5, a onda je došlo do promjene na slovenskim vratima, umjesto Ferlina na gol je stao Lesjak koji je do kraja prvog poluvremena obranio pet od devet pokušaja hrvatskih igrača pa se Slovenija postupno približavala.

Dodatne probleme Hrvatsku su zadesile četiri i pol minute prije odlaska na odmor kada su istovremeno isključeni Šipić i Načinović, prvi zbog prekršaja, a drugi zbog pogrešne izmjene kod rezultata 12:10. Slovenija je te dvije minute iskoristila za smanjenje na 12:11, da bi u posljednjoj minuti u 'run and gun' igri Slovenija zabila dva gola i poravnala na 13:13.

U prvom napadu u drugom poluvremenu Janc je zabio za prvo vodstvo Slovenije na utakmici, Hrvatska je uzvratila serijom 4:1 kojom je ponovno preuzela kontrolu rezultata, ali onda je opet ostala u kratkom razdoblju bez dva igrača zbog isključenja Šoštarića i Načinovića pa je Slovenija stigla do poravnanja na 19:19 20 minuta prije kraja.

Golom Lučina Hrvatska je povela sa 21:20 nakon čega je Kuzmanović upisao novu obranu, a onda je Lučin požurio i pokušao preko čitavog terena pogoditi prazna vrata. U tome nije uspio i uslijedila je brutalna kazna. U razdoblju od 44. do 50. minute Slovenija je napravila ključnu seriju 5:0 kojom je stigla do prednosti od 25:21 10 minuta prije kraja. Hrvatska obrana u tom razdoblju nije imala rješenja za brze slovenke bekove Janca i Vlaha koji su ju lakoćom probijali, dok je slovenska vrata 'zaključao' Ferlin koji se vratio umjesto Lesjaka.

Ipak, golovima Šoštarića i Šipića Hrvatska je smanjila na 25:23 i kod tog je rezultata Šoštarić išao u protunapad, ali je promašio 'zicer' za potpuno približavanje sedam minuta prije kraja. Nakon toga Slovenija se opet odlijepila na četiri gola razlike da bi Srna s dva gola u zadnjoj minuti samo ublažio poraz.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Slovenija imaju po dva boda.

Hrvatska će u 3. kolu u srijedu od 11 sati igrati protiv Njemačke koja nakon prva dva kola ima maksimalna četiri boda.

HRVATSKA - SLOVENIJA 29:31 (13:13)

Dvorana - Paris Expo Porte de Versailles; Suci: Načevski i Nikolov (Sjeverna Makedonija)

Hrvatska: Kuzmanović, Mandić; Mihić, Duvnjak 3, Šoštarić 5 (2), Klarica, Srna 5, Šarac, Cindrić 2, Grahovac 1, Lučin 4, Martinović 5, Šipić 1, Načinović 3

Slovenija: Ferlin, Lesjak; Blagotinšek, Janc 8, Dolenec 2 (2), Cehte, Jovičić, Kodrin 3, Gaber 2, Zarabec, Bombač 2, Mačkovšek 3, Novak 3, Vlah 8

Isključenja: Hrvatska 16 minuta, Slovenija 10 minuta

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Slovenija 2/4

  • +27
Slovenija - Hrvatska, rukomet (29.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Više informacija pronađite OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal