RASISTIČKO SKANDIRANJE?

Šok za Vatrene! Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske

21.06.2024 u 00:11

Bionic
Reading

Uefa je objavila na svojim stranicama vijest kako je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog događanja s utakmice između tih reprezentacija u srijedu u Hamburgu.

'U skladu s člankom 31(4) Uefinih Disciplinskih pravila, imenovan je Uefin inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice grupne faze Uefa Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. lipnja 2024. godine u Hamburgu', stoji u priopćenju Uefe.

Raspored i rezultati Eura 2024.

Ranije je srpski nogometni savez (FSS) poslao pismo Uefi u kojem traži da reprezentacije Hrvatske i Albanije budu kažnjene zbog 'sramotnog skandiranja navijača'.

  • +13
Navijači uoči utakmice Hrvatska - Albanija Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Uefaje već kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola skupine B Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...