psk_2

SVE JE NA MJESTU

Sosa jako vjeruje u navijače, a otkrio je i kako do pobjede protiv Španjolske

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2024 00:04
  • Objavljeno 13.06.2024 u 19:00
Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa je uvjeren da će brojni hrvatski navijači biti od velike pomoći reprezentativcima u teškim trenucima tijekom utakmica na Euru u Njemačkoj

Hrvatska reprezentacija u petak iz svoje baze u Neuruppinu ide prema Berlinu, gdje ih u subotu (18 sati) na Olimpijskom stadionu čeka prva utakmica na Europskom prvenstvu, novi sudar sa Španjolskom koja ih je prije godinu dana pobijedila u finalu Lige nacija te izbacila u osmini finala zadnjeg Eura.

Euro 2024: javljanje novinara tportala, 13.6. Berlin Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Vjerojatno su među tri najveća rivala, jer se dogodilo tako da protiv njih igramo često, a i povijesno su puno toga napravili i imali jako puno uspjeha, pogotovo od 2008. do 2012. Sigurno spadaju u Top 3 suparnika', rekao je Borna Sosa, 26-godišnji lijevi bočni amsterdamskog Ajaxa koji je dao i svoju procjenu što bi moglo biti odlučujuće za dva dana:

'Imaju vrlo sličan nogometni stil kao i mi. Jako im je bitan posjed lopte, kroz koji žele kontrolirati utakmicu. Najveća borba će biti za posjed u sredini. Iz tog posjeda se sve razvija na krila, koja su ovoga puta nešto brža i nešto opasnija nego ona što su ih imali u Ligi nacija ili prije. Kvalitativno se s njima nosimo bez ikakvih problema. Bit će napeta utakmica, kao što su do sada bile sve protiv njih. Jako su mali detalji koji će odlučivati. Onaj tko će duže imati posjed će vjerojatno imati i više prilika, a time možda i pozitivniji rezultat.'

  • +29
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, 13.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hrvatska reprezentacija će nakon 18 godina ponovno igrati veliku utakmicu na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Nastup na Svjetskom prvenstvu 2006. tadašnji izabranici Zlatka Kranjčara započeli su dvobojem protiv Brazila i doživjeli minimalan poraz (1-0), ali ostalo je upamćeno sjajno ozračje koje su stvorili hrvatski navijači.

Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić / CROPIX

>> Raspored svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj

"'nam osobno iz priča da je tada bila nevjerojatna atmosfera i da se sada očekuje možda još i bolja. Mislim da nam je to dodatna motivacija, kao što nam je bila u Ligi nacija, kad je u Nizozemskoj bilo oko 30.000 ljudi na utakmici. To je pozitivan pritisak i mislim da će nam u teškim trenucima u utakmici puno pomoći, dati krila i dodatnu energiju', poručio je Sosa.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal