MAXtv PRVA LIGA - 14. KOLO

Split u sudačkoj nadoknadi do prve pobjede u Zadru

26.10.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Nakon što su malobrojni gledatelji na Stranovima u prvom poluvremenu gledali 'kamilicu', a u drugom bolju igru, ali prvenstveno Zadra, Split je iskoristio jednu neopreznost u sudačkoj nadoknadi i upisao šestu ovosezonsku pobjedu

Nogometaši Zadra i Splita, po idelanim vremenskim uvjetima, odigrali su jednu skromnu utakmicu, a koja je skoro završila i 'skromnim' rezultatom.

Prvo poluvrijeme bilo je gotovo pa posve nezanimljivo, a vrijedne spomena su tek dvije situacije. Prva je udarac Glavine iz 24. minute, kada je pogodio vratnicu Zadra, te pokušaj Josipa Tadića na drugoj strani, ali koju je dobro ispratio golman Splita.

U drugom dijelu bilo je ipak nešto sadržajnije. Prvo je Roce pucao u 53. minuti, no njegov je udarac otišao preko gola. Tri minute kasnije skoro su si gosti zabili autogol, ali vratar Zagorac uspio je refleksno zaustaviti udarac jednog od svojih braniča.

U 59. minuti opet je bili situacija pred golom gostuiju, a nakon što je loptu propustio Tadić, Con je pucao ali točno u braniča gostiju. Još jednu priliku u drugom dijelu za Zadar propustio je Jerbić, koji je glavom zahvatio loptu nakon kornera, no vratar gostiju i ovog je puta bio siguran.

I kada su se već svi pomirili s 'nulom', u sudačkoj nadoknadi, gosti su izveli brzu kontru, u tri poteza izigrali domaću obranu a Mario Kvesić preciznim je udarcem matirao Matkovića za prvu pobjedu Splita u Zadru.

Zadar - Split 0:1 (Kvesić, 90'+2)