psk_2

tko je tu lud?

Srbi napuštaju Euro ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance: Tražimo najoštrije mjere!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.06.2024 08:26
  • Objavljeno 20.06.2024 u 08:27
Bionic
Reading

Generalni tajnik Srpskog nogometnog saveza Jovan Šurbatović osudio je pogrdno navijanje dijela navijača na utakmici između Hrvatske i Albanije koji su već tradicionalno skandirali 'Ubij Srbina!'

'Ovo je skandalozno', kazao je generalni tajnik Srpskog nogometnog saveza Jovan Šurbatović u javljanju za RTS. Uznemirilo ga je već tradicionalno skandiranje 'Ubij Srbina!' koje se moglo čuti s tribina za vrijeme utakmice Hrvatske i Albanije.

I da, ujedinili su se albanski i hrvatski navijači, to se moglo i očekivati, no jedan od čelnika srpskog nogometa sad je javno zaprijetio da će Srbija napustiti Euro ako UEFA ne kazni Albaniju i Hrvatsku!

'FSS (Fudbalski/nogometni savez Srbije) će zahtijevati od Uefe najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje', kazao je Šurbatović za RTS te dodao:

'Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja.'

Jasno, generalni tajnik FSS-a traži oštre kazne...

  • +13
Navijači uoči utakmice Hrvatska - Albanija Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

'Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel Uefi povodom ovih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.'

Ranije u srijedu je UEFA objavila kako je s ukupno 14.500 eura kaznila Srpski nogometni savez zbog incidenta navijača za vrijeme utakmice s Engleskom

'Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog rasističkog vrijeđanja pojedinca. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda', uzbuđeno je sipao Šurbatović koji se na kraju još jednom vratio na slučaj iz Hamburga s utakmice Hrvatske i Albanije:

  • +24
Atmosfera u Hamburgu večer uoči utakmice Hrvatska - Albanija, 18.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s Uefom, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.', zaključio je Šurbatović.

Srbija u 2. kolu skupine C igra danas protiv Slovenije od 15 sati na Allianz Areni u Münchenu.

  • +44
Hrvatski navijači prije utakmice Hrvatska - Albanija Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal