bizarna situacija

Srpski dvojac na pariće ostao bez finala jer je jedan od njih prestao veslati...

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 08:28
  • Objavljeno 31.07.2024 u 08:28
Bionic
Reading

Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nisu uspjeli izboriti plasman u finale discipline dvojac na pariće. U svojoj polufinalnoj skupini zauzeli su četvrto mjesto, unatoč tome što su se do kraja utrke duge 2000 metara borili za prolazak dalje.

U završnici utrke Pimenov je prestao veslati zbog iscrpljenosti, dok ga je Mačković pokušavao motivirati da nastavi, ali bez uspjeha, te su završili s vremenom 6:17.33.

Prema srpskim medijima, Pimenov je bio izuzetno umoran. U posljednjih 50-ak metara prestigli su ih Rumunji, a ispred njih su završili i Španjolci te Nizozemci. Prva tri tima osigurala su plasman u finale i priliku za osvajanje medalja, dok su srpski veslači, zauzevši četvrto mjesto, ostali bez te šanse.

Hrvatski predstavnici, braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara te Damir Martin u samcu, izborili su polufinala svojih disciplina. Sinkovići će danas u 10:34 nastupiti u polufinalu, dok će Martin svoj polufinalni nastup imati u četvrtak u jutarnjim satima. Braća Anton i Patrik Lončarić nisu se, nažalost, u utorak uspjeli plasirati u polufinale dvojca na pariće.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal