odlične vijesti za hrvatsku reprezentaciju

Stigle su dobre vijesti; Dalić na Škote i Poljake neće morati ići bez jednog od ključnih igrača

08.10.2024 u 18:05

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čekaju dvoboji Lige nacija protiv Škotske i Poljske.

Nakon dva kola, momčad Zlatka Dalića je izgubila od Portugala 2:1, a onda je slavila protiv Poljske 1:0. U listopadske susrete Hrvatska tako ulazi s tri boda, a Dalić očekuje da će nakon te dvije utakmice bodovni saldo biti puno bogatiji.

Zabrinutost kod izbornika i stručnog stožera je izazvala ozljeda Josipa Šutala, 24-godišnjeg braniča Ajaxa te igrača bez kojeg u posljednje dvije godine Dalić ne može zamisliti užu obranu.

Premda je prošle sezone imao nekoliko kikseva u dresu Ajaxa, Šutalo je u posljednjih šest utakmica hrvatske reprezentacije, što uključuje i tri utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, bio u prvih 11. Dalić ga je tu vidio i protiv Škota i Poljaka, no na susretu Ajaxa i Groningena proteklog vikenda Šutalo se ozlijedio.

Ipak dobre vijesti

"Šutalo je sinoć na utakmici osjetio mišić, izašao je van. Kako sada stvari stoje, sve je u redu, ali bit ćemo pažljivi. Nalazi pokazuju da je dobro, sva sreća da je izišao iz igre, da nije igrao do kraja. Mislim da će biti dobro", rekao je Dalić jučer, a danas su stigle dobre vijesti.

Magnetska rezonanca pokazala je da ozljeda nije takva da bi zbog nje morao duže pauzirati, već se radi o kombinaciji običnog udarca i vjerojatno umora, zbog kojeg je Šutalo osjetio snažniju bol nego što bi inače bio slučaj s takvom ozljedom.

Standings provided by Sofascore