što se to događa?

Stjepan Tomas u nevjerici nakon što je Osijek prosuo dva gola razlike: Šokiran sam...

13.08.2023 u 22:42

Bionic
Reading

Osijek je u 4. kolu SuperSport HNL-a gostovao u Puli kod Istre 1961. Utakmica je završila bez pobjednika, 4:4, a trener Osijeka Stjepan Tomas nije se mogao načuditi kako njegovi igrači nisu uspjeli sačuvati dva gola prednosti

Bio je to pravi festival golova. Osječani su u sjajnoj utakmici na stadionu Aldo Drosina u Puli poveli u 22. minuti golom Armenca Stjope Mktrčjana. Izjednačio je u 28. minuti Ante Majstorović. Već na početku drugog poluvremena, u 48. minuti novo vodstvo Osječanima donio je Mijo Caktaš. No, već u 50. minuti Puljani su ponovno izjednačili, a strijelac je bio Slovak Sebastian Nebyla.

Samo deset minuta poslije Osijek je došao do dva gola prednosti; prvo je u 58. minuti Kristijan Lovrić realizirao kazneni udarac, a u 60. minuti Dario Nejašmić je Lovrićevo dodavanje pospremio u mrežu za 4:2.

No, u 84. minuti lopta je po treći put završila u mreži Osječana. Venezuelanac Mateus probio se po desnom boku uputio oštar ubačaj prema sredini, a loptu je u svoju mrežu skrenuo Brazilac Guedes. Preokret i veselje na tribinama Aldo Drosine dovršio je Ante Erceg. Dvaput je na lijevom krilu prošao pokraj Guedesa, nije ga uspio zaustaviti ni Evangelou, a onda je na njegovu povratnu loptu natrčao Mkrtčjan od kojeg se lopta odbila u mrežu. Drugi autogol Osječana za konačnih 4:4.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon utakmice u kojoj je Osijek tri puta vodio, a na kraju doslovno spašavao bod, trener Osijeka Stjepan Tomas nije skirvao koliko je ljutit.

'Žalosno je i tužno što imamo dobivenu utakmicu, tih 4:2 i šanse za pet gol i još koji, a onda vratimo domaćine u život i na koncu strepimo za bod', rekao je Stjepan Tomas i dodao:

'Moramo se zabrinuti i zapitati jer previše golova primamo u zadnje vrijeme a to nije dobro. Možemo mi reći da smo imali Europu, da smo možda iscrpljeni od puta i da je ova utakmica došla jako brzo, ali morali smo bolje reagirati, bolje odigrati i ne dozvoliti suparniku da nam zabije četiri gola.'

Nije se Tomas mogao smiriti, njegova je obrana radila početničke pogreške...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +13
Istra 1961 - Osijek, SuperSport HNL, 13.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Ušla nam je voda u uši. Imamo zicer kod 4:2, a vratimo suparnika u život i strahujemo. I onda se dogodi početnička pogreška da napadač dribla po liniji i da si zabijemo gol. Evo, šokiran sam i nemam riječi. Popričat ću s igračima, obećajem da se to više neće dogoditi jer je to nedopustivo za klub kao što je Osijek', pričao je ljutiti Tomas koji sad mora pripremiti momčad za četvrtak (17. kolovoza, 20 sati, MAXSport, MAXtv) i uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige:

'Moramo se vratiti kući, resetirati i spustiti loptu na zemlju. Moramo raščistiti u našim glavama zašto se ovo događa, zašto je to ovako. Treba potom odigrati dobru utakmicu protiv Adane i tražiti pobjedu na bilo koji način. Pa se vratiti, čeka nas onda i Gorica doma. Moramo ući u seriju i ne gubiti bodove i olako primati golove. Znam gdje je problem i ja ću ga riješiti', zaključio Stjepan Tomas.

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore