ovo nije moguće

Sudačka komisija HNS-a pronašla samo jednu pogrešku u 29. kolu SuperSport HNL-a

19.04.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je sudačku analizu 29. kola SuperSport HNL-a. Nevjerojatno je da su izvojili samo jednu jedinu situaciju i to iz susreta Osijeka i Lokomotive na kojoj je glavni sudac bio Dario Kulušić...

Utakmica Osijeka i Lokomotive završila je bez pobjednika, 2:2, a jedina sporna situacija dogodila se u samoj završnici kad je u 89. minuti igrač Lokomotive, Nail Omerović, nagazio protivničkog igrača.

Sudac Dario Kulušić u toj situaciji nije ni sudio prekršaj, a komisija sudaca HNS-a smatra da se radilo o očitom isključenju za Omerovića koji bi, da je prekršaj sankcioniran, morao dobiti drugi žuti karton.

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza presudila je da je sudac Kulušić donio neispravnu procjenu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Analizu prenosimo u cijelosti:

'Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Osijeka počinio prekršaj (jasno gaženje suparnika) razmatranjima PNI-e smatra se nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u obzir da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila smatra se 'važnom' pogreškom suca utakmice', stoji u objašnjenju situacije uz napomenu:

'Svi ostali važni incidenti u analiziranom 29. kolu interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su u donošenju konačnih odluka.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +18
SuperSport HNL: Osijek - Lokomotiva, 15.4.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos