PROCIJENITE SAMI SPORNU SITUACIJU

Sudar Engleza i Talijana obilježila kontroverzna odluka; dobro da se ovo nije dogodilo na SP-u!

28.03.2018 u 16:19

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici na Wembleyju Engleska i Italija odigrale su 1:1. Domaćin je bio bolja momčad, dominirao, imao vodstvo, ali su gosti u završnici stigli do izjednačenja zahvaljujući video-tehnologiji. Ta odluka uz pomoć VAR-a ispala je na kraju kontroverzna

'Otok' se teško miri s remijem protiv Talijana koje su držali u šaci, a koji su opet pronašli nekakav način da se izvuku. U Engleskoj su suglasni da su 'azzurri' došli do izjednačujućeg pogotka iz sumnjivog penala.

Podsjećamo, Gordi Albion je do prednosti stigao preko Vardyja u 26. minuti kada je engleski napadač skinuo paučinu iz gornjeg lijevog kuta nemoćnog vratara Donnarumme, a Italija se spasila u 87. kada je Insigne realizirao kazneni udarac.

  • +3
Prijateljska utakmica na Wembleyju, Engleska - Italija, ožujak 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

E upravo taj penal je izazvao žestoku raspravu po nogometnim formumima, društvenim mrežama, portalima, a Englezi su uvjereni kako je sudac pogriješio i da to nije bila situacija za penal.

Ono što je najviše razbjesnilo domaćina je to što je njemački sudac Deniz Aytekin prvo pokazao da nema prekršaja, ali je zatim pogledao video snimku i zaključio (pogrešno ili ne procijenite sami) da je to ipak bio duel za bijelu točku.

Naime, Chiesa je pao u šesnaestercu, nogu mu je nagazio Tarkowski, ali nekako ostaje dojam da je talijanski napadać već bio u padu, da je lopta bila izgubljena, i da se to gaženje dogodilo sekundu kasnije i nije imalo utjecalo. Tako razmišlja i engleski izbornik Gareth Southgate.

Engleska - Italija 1-1, ožujak 2018. Izvor: Društvene mreže

'Drago mi je da ovo nije bilo Svjetsko prvenstvo. Mislio sam da VAR služi za neke jasne i očite pogreške, a ovo nije bilo ni jasno ni očito. Ovo je nešto o čemu možete raspravljati dovijeka. Izgleda kao da je Tarkowski stao na Chiesinu nogu, ali to je bilo u trku i čini se da je Chiesa svejedno bio u padu', objasnio je svoj stav Southgate zašto nije zadovoljan odlukom VAR-a.

'Ali što je tu je, moramo se naviknuti na to,' zaključio je.

Inače, ponekad ni VAR ne može pomoći sucima, tako se možemo prisjetiti primjera sa finala Kupa konfederacija u srpnju prošle godine (Njemačka – Čile 1:0) kada srpski sudac Milorad Mažić ni uz pomoć video tehnologije nije vidio očigledan crveni karton Gonzala Jare koji je laktom udario Tima Wernera, pa je Čileancu pokazao tek žuti karton.