ČAČIĆU NOVI UGOVOR

Šuker: Bio sam na godišnjem, spojio sam ugodno s korisnim

15.03.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, nakon dužeg vremenskog perioda, pojavio se u javnosti. U programu Hrvatske nogometne televizije pričao je o izborniku Čačiću, Jadranskom derbiju ali i svojem godišnjem odmoru...

'Pa je li predsjednik HNS-a ima pravo na godišnji odmor, i to u siječnju kada nema previše obveza? Da, spojio sam ugodno s korisnim, bio malo na godišnjem, ali i svjedočio utakmici Meksika i Islanda. Tamo smo dogovorili novu utakmicu, svima je jasno da nam je u HNS-u i ekonomija bitna', otkrio je Šuker pa se osvrnuo na Jadranski derbi.

'Gledao sam derbi Hajduka i Rijeke, moramo biti zadovoljni dobrom igrom, brojnim gledateljima i cjelokupnim ambijentom te utakmice, ali zabrinjava nas porast huliganizma na nogometnim utakmicama. Mi smo u nedavnom posjetu Vladi RH prikazali koliko nogomet gubi zbog huliganizma, pokazali im i ekonomsku računicu. Pa mi smo izgubili više od milijun eura zbog neigranja pred praznim tribinama, država je tu izgubila 7-8 milijuna eura od ubiranja PDV-a'.

'HNS je platio već preko 5 milijuna eura zbog raznih kazni, pa zar smo toliko bogati da taj novac nismo mogli uključiti u druge projekte? Mi od Osijeka do Dubrovnika trebamo umjetne trave i reflektore, a plaćamo toliki novac za kazne zbog huligana. Još 1998. godine imali smo najbolje navijače na svijetu, a gdje smo sada došli'.

Predsjednik HNS-a otkrio je kako je radom izbornika Čačića i više nego zadovoljan.

'Ante Čačić odlično radi svoj posao, a ja ću na sljedećem Izvršnom odboru HNS-a predložiti da mu se produži ugovor. Prema svima nama iz HNS-a ide puno otrovnih strelica, a mi smo se plasirali na devet (od ukupno 11) velikih natjecanja. Tako ekonomski zaradili gotovo 100 milijuna eura i zato smo toliko uspješni'.

Pred reprezentacijom sljedećeg je tjedna važan ispit - Ukrajina.

'Za nas je to sada najvažnija utakmica, neću reći da je to 'dan D', ali sve ćemo napraviti za uspjeh protiv Ukrajine. Spustili smo cijene karata, svi želimo da taj dan prođe bez ekscesa. Neka bude ispunjen stadion, sve na visokom nivou, a neka nam Čačić i igrači osiguraju tri boda. Kako bismo se odljepili i bili neprikosnoveni na putu prema Rusiji. Mi bi plasmanom na Svjetsko prvenstvo opet zaradili 8-10 milijuna eura'.