psk_2

BORBA ZA POLUFINALE

Švicarci traže čudo protiv Engleza, a Turci protiv Nizozemaca. Evo gdje gledati utakmice

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 06.07.2024 11:08
  • Objavljeno 06.07.2024 u 11:08
Bionic
Reading

Nakon što su Španjolci poslije 120 minuta izbacili Nijemce, a Francuzi u raspucavanju s 11 metara kući poslali Portugalce, subota donosi preostala dva četvrtfinalna sraza na Euru

ENGLESKA - ŠVICARSKA (18 sati, HTV 2)

Düsseldorf Arena domaćin je utakmice Engleske i Švicarske. Tko je favoriti u ovoj utakmici? Uoči Eura, Englezi su slovili za jednog od favorita turnira, no predstave Southgateove momčadi u skupini bile su skromne. Baš kao i predstava u osmini finala protiv Slovačke, a koju je čarobnim škaricama Bellingham odveo u produžetak, a potom Kane u pobjedu.

Istina je da su Englezi neporaženi u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima, ali igra je daleko od obećavajuće. U osam utakmica ove godine imaju tri pobjede, tri remija i dva poraza. S druge strane, Švicarska je u boljoj formi, a prezentirala je to i 29. lipnja pobijedivši u osmini finala Italiju 2:0 protiv. Remo Freuler i Rubén Vargas zabili su u pobjedi. Neporaženi su osam u nizu.

U prethodnom međusobnom ogledu Engleska je slavila s 2:1 u prijateljskoj utakmici na stadionu Wembley u ožujku 2022. Luke Shaw prvi je zabio za Englesku u 46. minuti, a Kane drugi gol (istina s 11 metara). Za Švicarce je u 22. minuti zabio Breel Embolo. Inače, u 17 međusobnih utakmica, Švicarska ima tek jednu, jedinu pobjedu. A tu jedinu upisala je još davne 1981. godine.

Ipak, ono zbog čega se Yakinova momčad može nadati uspjehu jest i činjenica da je u sve četiri dosadašnje utakmice na Euru zabijala gol(ove).

Još više podataka pronađite OVDJE.

NIZOZEMSKA - TURSKA (21 sat, HTV 2)

Nizozemska će u subotu igrati protiv Turske u četvrtfinalnom okršaju Eura na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Međutim, najave su da bi Nizozemci mogli imati osjećaj kao da se igra na stadionu Atatürk u Istanbulu.

No, Nizozemcima to ne bi trebao biti problem, jer riječ je o odličnoj momčadi, koja je u osmini finala s uvjerljivih 3:0 pobijedila Rumunjsku, i pokazala rast forme. Oranje u osam utakmica ove godine ima pet pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Turska je 2. srpnja pobijedila u utakmici osmine finala Eura 2024. Austriju s 2:1. Merih Demiral bio je jedini igrač koji se upisao u strijelce, postigavši ​​oba gola. Međutim, uslijedila je neprimjerena proslava zbog koje ga je Uefa odlučila sankcionirati i kaznila ga s dvije utakmice neigranja. Turci su ove godine ostvarili tri pobjede, jedan remi i četiri poraza.

  • +30
Rumunjska - Nizozemska, Euro (2.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Kad su se ove dvije reprezentacije posljednji put susrele, Nizozemska je trijumfirala 6:1 u utakmici grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bilo je to u rujnu 2021. godine. Memphis Depay predvodio je nizozemsku stranu golovima u 16., 38. i 54. minuti. U strijelce su se upisali i Davy Klaassen, Guus Til i Malen. Cengiz Ünder zabio je za tursku momčad u 92. minuti. Međutim, važno je naglasiti da su prije toga Turci imali dvije uzastopne pobjede.

Prema tome, jasno je da ove subote, bez obzira na to što su Nizozemci favoriti, protiv fanatičnih Turaka, a koje će s tribina bodriti i predsjednik Tayyip Erdogan, možemo očekivati neizvjesnu utakmicu u kojoj se pobjednik teško može prognozirati.

Još više informacija pronađite OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal