ODLAZAK LEGENDE

Ovo je dokaz kakav su odnos imali Modrić i Kroos: 'Bojao sam se odgovora...'

06.07.2024 u 08:29

Bionic
Reading

Toni Kroos još prije nekoliko tjedana šokirao je nogometnu javnost izjavom o odlasku u nogometnu mirovinu. Jer 'tek' su mu 34 godine, a igrao je na visokom nivou, u najvećem klubu na svijetu, madridskom Realu. I osvajao trofeje

Prije tri godine čak se i povukao iz reprezentacije, ali domaćinstvo Eura koje je pripalo Njemačkoj, te spoznaja da bi Elf mogao nešto i napraviti na njemu, očito su ga potaknuli da promisli još jednom. I pristao je nakon razgovora s Nagelsmannom pomoći reprezentaciji. Pa onda reći hvala nogometu.

Iako je u Realovoj svlačionici pokraj sebe imao četiri godine starijeg Luku Modrića, njegov stav bio je jasan.

U jednom od svojih posljednjih intervjua dok je još uvijek bio igrački aktivan Kroos je za ZDF ispričao zanimljivu anegdotu što se događalo s Modrićem kad je odlučio umiroviti se.

'Moglo bi se reći: zajedno smo ostarjeli u Realu. Početkom travnja donio sam odluku, ali je nisam javno objavio', započeo je Kroos te otkrio kako se razvijala situacija u svlačionici.

'Oboje smo bili pod tušem i Luka me pitao koja je moja odluka. Samo sam rekao: 'Prestajem s igranjem', te ja zatim ispričao reakciju hrvatskog veznjaka.

Modrić mi je na to rekao: 'To sam i mislio. Htio sam te to pitati još prije tri, četiri mjeseca, ali nisam jer sam se bojao odgovora'.

'Modrić je jako tužan zbog odluke jer smo toliko toga prošli zajedno. Reći mu to i čuti njegovu reakciju nije bilo lako', dodao je Kroos.

Njih dvojica su zajedno u Realovoj svlačionici od 2014. godine, dakle cijelo desetljeće i bili su, ako ne najbolji onda sigurno najuspješniji tandem veznog reda u povijesti, jer zajedno su osvojili čak pet Liga prvaka (op.a. Luka Modrić šest).

Tijekom posljednje sezone nisu previše igrali zajedno, Carlo Ancelotti im je uglavnom dozirao minutažu te bi ih stavljao u par s mlađim i svježim suigračima.

Ancelotti je Modriću dodijelio status jokera, dok je Kroos bio taj koji je dirigirao veznim redom, pogotovo u najvažnijim utakmicama sezone.

Na kraju se sve završilo na najbolji mogući jer Kraljevi su postali španjolski prvaci Španje, a potom i 15. put uzeli naslov u Ligi prvaka.