DOMINACIJA

Svira radio; Mario Pašalić zasjao u Atalantinom gaženju Leccea

19.08.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac asistirao je za četvrti gol u slavlju od 4:0 na otvaranju Serije A. Njegova Atalanta tako je ugrabila rano vodstvo na tablici talijanskog prvenstva

Nogometaši Atalante uvjerljivom su pobjedom od 4:0 na gostovanju protiv Lecce otvorili novu sezonu Serie A. Za momčad iz Bergama po dva gola zabili su Marco Brescianini (35., 66. minuta), te Mateo Retegui (45., 57. iz kaznenog udarca).

Pašalić asistirao u 66. minuti

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je započeo od prve minute u gostujućim redovima, a u 66. minuti je asistirao Brescianiniju za konačnih 4:0. Igrao je do 89. minte kada ga je zamijenio Ibrahim Sulemanaa.

Blistao na terenu

Pašalić je u tih 89 minuta skupio 73 dodira, a utakmicu je završio s čak 95 posto točnih dodavanja (62/65). Imao je i jedno ključno dodavanje (dodavanje koje prethodi udarcu), a dobio je i 2/4 duela u zraku. Uz sve to, pogodio je 4/5 dugih lopti. Odigrao je, dakle, vrlo dobro, te potvrdio da je ove sezone, za razliku od lani, u prvom planu kod trenera Giana Piera Gasperinija.

Odigrao je onako, baš po njegovom guštu; s pregršt ulazaka u kazneni prostor, puno trke u oba smjera i, što je najbitnije, direktnim učinkom pred supaničkim golom. Kad igra u ovakvoj formi nalazi se među najboljim i najversatilnijim veznjacima u Serie A. Dakako, ako ovako nastavi bit će i adut reprezentacije.

Atalanta je ovom pobjedom preuzela vrrh ljestvice, a prvo kolo večeras će zaključiti Juventus i Como.