u svome stilu

Svjetski mediji pišu o Gattusu i Krovinoviću; trener Hajduka je nasmijao baš sve!

08.08.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Uoči puta u Slovačku na Poljudu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Filip Krovinović i trener Gennaro Gattuso.

Hajduk danas igra u Slovačkoj u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Protivnik je Ružomberok, osvajač slovačkog kupa i prošlosezonski petoplasirani tim prvenstva. Utakmica počinje u 18:30 na stadionu u Ružomberoku, kapaciteta 4800 gledatelja, s 250 mjesta rezerviranih za navijače Hajduka.

U drugom kolu kvalifikacija, Hajduk je s ukupnih 2:0 eliminirao HB Torshavn s Farskih otoka. Pobjednika ovog dvoboja čeka susret s boljim iz dvomeča između armenskog Noe i grčkog AEK-a, gdje su Armenci slavili s 3:1 u prvoj utakmici kod kuće.

Odmah na početku konferencije, Gattuso je nasmijao prisutne šaljivom izjavom upućenom Krovinoviću na engleskom: 'Nemoj previše pričati, pričaj brzo i od*** (Filip, don't speak too much, come on, very quickly and f*** off).' Krovinoviću je zatim postavljeno pitanje hoće li igrati u prvom sastavu budući da je prisutan na konferenciji, na što je odgovorio:

'Kako odgovoriti na ovo pitanje? Ne mora značiti, nećemo odavati momčad. Svi smo spremni i svi smo na raspolaganju.'

Gattusova rečenica, konkretno njegova vulgarna naredba igraču, postala je viralna i privukla pažnju svjetskih medija. Italian Football TV objavio je video uz komentar:

'Gattuso, nikada se nemoj promijeniti.' Jedan od komentatora dodao je: 'Jedini gad kojeg ljudi vole, Gattuso.'

Američki gigant ESPN, s više od 14 milijuna pratitelja na X-u, objavio je vijest o najnovijem ispadu temperamentnog Talijana. U statusu su napisali: 'Gennaro Gattuso je posljednjih godina imao nekoliko nezaboravnih izjava na presicama. Svojoj kolekciji dodao je još jednu kada se obratio svom igraču Filipu Krovinoviću.'

Daily Mail, jedan od najčitanijih engleskih medija, piše o ovom incidentu:

'Gennaro Gattuso rekao je svom igraču iz splitskog Hajduka da OD*EBE u urnebesnom trenutku tijekom konferencije za medije. Zloglasna usijana glava savjetovala je igraču kako da se ponaša pred medijima.'

U članku se navodi da je Gattuso na ovaj način reagirao prema bivšem igraču West Broma i Nottinghama kako bi osigurao da on ne otkrije detalje pripreme za Ružomberok.