Hrvat je opet 'in'

Talijani ponovno poludjeli za Marijem Mandžukićem; nakon ovih riječi je sasvim jasno zašto ga je AC Milan doveo

18.01.2021 u 11:00

Bionic
Reading

Gazzetta dello Sport je posvetila veliki tekst Mariju Mandžukiću koji se vratio u talijansku nogometnu ligu i potpisao za AC Milan

Mario Mandžukić je napokon pronašao novi klub. Od kada je prošlog ljeta otišao iz katarskog Al-Duhaila hrvatski je napadač tražio odgovarajuću ponudu i napokon ju je pronašao u talijanskom divu Milanu. Milan ima ozbiljne ambicije za osvajanje talijanske Serie A i Europske lige, a Mandžu vide kao pravo pojačanje za ostvarenje tih ciljeva.

>> Otkrivamo detalje ugovora kojeg će Mario Mandžukić potpisati s Milanom; jedan je detalj posebno zanimljiv, a tiče se Lige prvaka

Ugledna Gazzetta dello Sport piše kako je Mandžo savršen Hrvat i idealno pojačanje za Milan, te kako će se savršeno uklopiti uz Zlatana Ibrahimovića koji mu je idol.

'Mandžukić je savršen Hrvat. Radišan je, pošten i ponizan čovjek, a u karijeri je učinio puno toga za uspjeh. Mario poštuje Zlatana koji mu je idol. Za njega ima maksimalan respekt. Obojica su pobjednici. Mandžukić, naš kao i Ibra, nikada ne odustaje i bori se od zadnje sekunde. Nema ga previše u medijima, ali uživa veliko i zasluženo poštovanje', piše Gazzetta pa dodaje:

'U novom Milanu neće biti iscrpljivan kao svojedovno u Allegrijevom Juventusu gdje je znao igrati i na poziciji beka. Mandžukić može i taktički ući u sastav sa Zlatanom, ali, ono što je najvažnije, može zamijeniti bilo koga od Milanovih napadača. Ima karizmu i potrebnu snagu, ali i veliko iskustvo u talijanskom nogometu. Istina, nije igrao od užujka prošle godine, a u Europi ga nema još od pretprošle zime, ali ne sumnjamo da će odmah pokazati zašto je doveden', zaključuje Gazzetta.