oproštaj od lazija

Talijanima na Euru nije trebao, no turski gigant itekako zna zašto ga dovodi

13.07.2024 u 17:07

Bionic
Reading

Bivši kapetan i najbolji strijelac rimskog Lazija Ciro Immobile potpisao je u subotu za Bešiktaš, nakon osam godina i više od 200 golova u rimskom dresu, objavio je turski klub

'Postignut je dogovor s igračem za dvije sezone. Primat će neto plaću od 6 milijuna eura po sezoni', objavio je istanbulski klub.

Ovaj 34-godišnji Talijan, kojeg su u petak navečer po dolasku u Istanbul dočekale stotine navijača Crnih orlova, u 340 utakmica za Lazio zabio je ukupno 207 golova, što je rekord.On je jedan od rekordera u broju golova, 36 u sezoni 2019-20, postignutih u sezoni u Serie A.

Ali napadač izlazi iz šarene sezone 2023.-24. sa samo 7 ligaških golova, tijekom koje je izgubio neosporan startni status i trpio napade nezadovoljnih navijača Lazia. Immobile, koji ima 57 utakmica i 17 golova za Azzure, nije izabran u sastav za Euro u Njemačkoj.

Talijanova misija bit će revitalizirati napad Bešiktaša, koji je prošle sezone podbacio na šestom mjestu u Süper Ligi, više od 40 bodova iza prvaka Galatasaraya i njegovog doprvaka Fenerbahçea, njegova dva velika istanbulska rivala.