TAKTIČARI ILI NE?

Talijanski treneri u Hrvatskoj ne potvrđuju ono što se misli o njima

12.08.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Iako godinama slušamo kako se na taktici najviše radi u talijanskom nogometu, a da su talijanski treneri stručnjaci kako sačuvati vlastitu mrežu, ovo je kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige pokazalo da neka uvriježenja mišljenja ipak nisu točna

Dva Talijana ove sezone rade kao treneri u najjačem rangu hrvatskog nogometa. Jedan je Gennaro Gattuso, 46-godišnjak, iza kojeg je i bogata igračka karijera. Danas je trener splitskog Hajduka.

Drugi Talijan u HNL-u je Federico Coppitelli, a on je trener Osijeka. S time da ovaj 39-godišnjak nema neku igračku povijest. Proslavio se radeći kao trener mlađih kategorija, od Frosinonea, Rome, Torica i Leccea, s kojim je prošle sezone osvojio Primaveru.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Međutim, zanimljivo, iako bi baš oni trebali od svojih momčadi tražiti 'zatvaranje', dogodilo se da njihove momčadi, debelo u sudačkim nadoknadama primaju golove i gube bodove.

Hajduk je primio gol u devetoj minuti sudačke nadoknade, a Čopovim golom, splitski je klub ostao bez dva boda.

Lokomotiva - Hajduk 1:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek je pak u sudačkoj nadoknadi, točnije u petoj minuti, ostao bez sva tri boda. jer do tog je trenutka imao rezultat 1:1, ali onda je Ristovski sjajno ispratio jedan odbijanac i poslao loptu u Čavlininu mrežu.

S time što je Osijek u sudačkoj nadoknadi primio i gol od Zire, pa možemo reći da ovo definitivno nije slučajnost.

Naravno, sada će stručni komentatori lijepo objasniti gdje su Talijani pogriješili, odnosno zašto njihove momčadi nisu uspjele izdržati do kraja.

Osijek - Dinamo 1:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +12
Osijek - Dinamo (11.8.2024.), 2. kolo SuperSport HNL Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov
Standings provided by Sofascore