DONNA U POLUFINALU

Teniski fanovi oduševljeni Donnom Vekić; pogledajte što pišu nakon ludog meča

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 11:43
  • Objavljeno 01.08.2024 u 10:53
Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je Ukrajinku Martu Kostjuk sa 6:4, 2:6, 7:6 u četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Vekić je propustila dvije meč-lopte kada je kod 5:4 i 6:5 servirala za pobjedu, a onda je spasila jednu u dramatičnom tie-breaku. Hrvatska predstavnica propustila je u tie-breaku još dvije meč-lopte prije nego je iskoristila petu asom za jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Fenomenalan meč, koji je trajao dva sata i 59 minuta, oduševio je teniski svijet. Na društvenim mrežama teniski fanovi naklonili su se Hrvatici, ali i borbenoj Ukrajinki.

'Pad na pod i suze u očima. Spasila je meč-loptu i zaostajala 5:2 u tie-breaku, ali nikad nije odustala. Patnja. Borba. Radost. Ovaj meč je pokazao svu ljepotu ovog sporta', piše The Tennis Letter, stranicu koju na X-u prati 118 tisuća teniskih fanova.

'Donna Vekić nastavlja nevjerojatno ljeto. Nakon što je igrala polufinale Wimbledona, sada je izborila i polufinale Olimpijskih igara. Dvaput je servirala za meč i onda se morala spašavati u tie-breaku gdje je nadoknadila 0:4 i 2:5. Vekić je plakala nakon meča. Kakva borba', piše Jose Morgado, najpoznatiji teniski novinar.

  • +3
Donna Vekić, Marta Kostjuk Izvor: Profimedia / Autor: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

'Donna je ovo zaslužila zbog svega što je prošla kroz karijeru', 'Obožavam kako Donna izgleda umorno nakon svakog poena, a onda nastavi osvajati poene', 'Kakav meč i kakva pobjeda', 'Donnin forhend je uživanje gledati', 'Zaslužila je ovo', 'Ovo je najluđi meč koji sam ikad gledao', 'Donna je toliko podcijenjena igračica... Opasna je protiv svakog i igra prekrasno', 'Donna Vekić je legenda', samo su neki od komentara onih koji su sinoć gledali dramatično četvrtfinale.

Donna će večeras oko 21 sat igrati protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, 67. na WTA ljestvici. Vekić i Schmiedlova su igrale samo jednom - prije šest godina je Hrvatica u Luksemburgu slavila sa 6:0, 6:1.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal