nevjerojatno

Thibaut Courtois napokon je otkrio pravi razlog zašto je Endrick dobio nadimak 'Bobby'

21.09.2024 u 08:01

Bionic
Reading

Brazilac, koji se ovog ljeta pridružio Los Blancosima iz Palmeirasa, ubrzo je osvojio srca svojih suigrača, a sada je poznat i pod neobičnim nadimkom.

Endrick, koji je s 18 godina već ispisao povijest kao najmlađi strijelac Real Madrida u La Ligi i Ligi prvaka, brzo se prilagodio novoj sredini. Iako se na početku vjerovalo da je nadimak 'Bobby' povezan s legendarnim Sir Bobbyjem Charltonom, Courtois je objasnio da je riječ o nesporazumu.

Govoreći o ovoj temi u razgovoru s poznatim streamerom Ibaijem Llanosom, Courtois je rekao:

'Rekao mi je da su ga pogrešno protumačili, da je ono na što se htio referirati malo promijenjeno ili nešto slično.' Iako su njegove riječi krivo shvaćene, nadimak je ostao, a šalu su prihvatili i ostali suigrači, poput Judea Bellinghama i Rodryga.

  • +5
Real Madrid - Stuttgart, Liga prvaka - 17.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Pressefoto Rudel/Michael Treutne / imago sportfotodienst / Profimedia

Rodrygo je za ESPN Brazil komentirao:

'Sada je Bobby. On više nije Endrick. Prijem koji je imao u Realu je odličan, ne samo od Brazilaca. Postao je Bobby, to je to, ako se naljuti zbog toga, još je gore!'

Iako je nadimak započeo kao šala, čini se da je postao dio Endrickove svakodnevice u novom klubu, a suigrači ga s veseljem prihvaćaju.