SPORT I VOJSKA

Tko je general-pukovnik imenovan za izvršnog direktora Olimpijskih Igara?

06.06.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Tijekom svoje vojne karijere, Hoover je nadgledao logistiku kao zapovjednik zajedničkog zapovjedništva za podršku Afganistanu tijekom operacije Trajna sloboda od 2009. do 2010. godine.

Organizacijski odbor LA28 objavio je da je general-pukovnik američke vojske s tri zvjezdice, Reynold Hoover (63), imenovan za novog izvršnog direktora Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine. Hoover dolazi u LA28 nakon istaknutih pozicija u američkoj vojsci i viših civilnih uloga u saveznoj vladi, donoseći bogato iskustvo u planiranju, operacijama i logistici.

Njegovo imenovanje ima za cilj podržati realizaciju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, najvećeg svjetskog mirnodopskog okupljanja, objavio je LA28. Na mjestu izvršnog direktora zamijenit će Kathy Carter, koja je odstupila krajem prošle godine.

'Reynold je jedan od rijetkih ljudi u zemlji s operativnom i logističkom stručnošću potrebnom za organizaciju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara,' izjavio je Casey Wasserman, predsjednik LA28.

'Rješavao je neke od najsloženijih izazova naše nacije i sretni smo što je dio našeg tima dok se pripremamo dočekati svijet 2028. godine,' dodao je.

Također je imao vodeće uloge u Saveznoj agenciji za upravljanje izvanrednim situacijama (FEMA) od 2002. do 2005. te je služio kao posebni pomoćnik za domovinsku sigurnost predsjednika Georgea W. Busha.

'Pomoći u održavanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara na američkom tlu bit će vrhunac moje karijere u javnoj službi. Sport je moćna sila koja okuplja ljude, i velika je čast kroz Igre okupiti zajednicu Los Angelesa, naciju i svijet,' poručio je Hoover.

Njegovo bogato iskustvo u vojsci i saveznoj vladi obećavaju uspješnu organizaciju najvećeg sportskog događaja. Njegova predanost i vizija jamče da će Igre biti nezaboravno iskustvo za Los Angeles, Sjedinjene Američke Države i cijeli svijet.