GOLDEN BOY

Zlatni dečki; dvojica igrača iz HNL-a nominirana za najboljeg mladog nogometaša svijeta

06.06.2024 u 09:19

Bionic
Reading

Hajdukov Rokas Pukštas i Dinamov Moreno Živković ušli su u konkurenciju za nagradu Golden Boy, koja svake godine pripada najboljem mladom igraču svijeta. Prošle godine pripala je Judeu Bellinghamu

Tuttosport je objavio popis 100 igrača u konkurenciji za nagradu Golden Boy, koja će pripasti najboljem mladom igraču Europe. Nagrada je lani otišla u ruke Judeu Bellinghamu, koji je nakon svoje prve sezone u Real Madridu postao i ozbiljan kandidat za Ballon d'Or.

U konkurenciji se nalaze i dvojica igrača iz SuperSport HNL-a; riječ je o Hajdukovom veznjaku Rokasu Pukštasu i Dinamovom braniču Morenu Živkoviću, koji je ove godine jedini hrvatski predstavnik. Nagrada će biti dodijeljena 4. prosinca na gala večeri u Torinu.

Hajdukov litavski Amerikanac zabio je ove sezone sedam pogodaka u HNL-u (od toga tri protiv Dinama i Rijeke) i bio jedan od najboljih nogometaša Bijelih. Živković je polusezonu proveo na posudbi u Lokomotivi, a za Dinamo je do kraja sezone odigrao šest utakmica u prvenstvu i jednu u Kupu.

Trenutno je prvi favorit Barcelonin 16-godišnji wunderkind Lamine Yamal, koji je prošle sezone zabio sedam komada i podijelio 10 asistencija u svim natjecanjima. Barcelona i Brighton imaju najviše kandidiranih, po četiri.