argentinac je tražen

Najboljeg strijelca lige žele Dinamo i Rusi koji nude milijune; ovaj detalj je važan

04.06.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon što je završila sezona u SuperSport HNL-u sve se više piše o potencijalnom transferu Ramona Miereza iz Osijeka u Dinamo

Nije tajna to da je zagrebački Dinamo i ranije pokazao interes za 27-godišnjim Argentincem Ramonom Mierezom, a koji je stigao u NK Osijek kao igrač s velikim potencijalom. Ali nitko nije bio svjestan koliko bi dobar mogao biti!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon što je sezonu završio kao najbolji strijelac u SuperSport HNL-a (18 golova) jasno je da mu je i vrijednost porasla. Neke od njegovih golova pogledajte u videoprilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Prema Transfermarktu, Mierez trenutačno vrijedi četiri milijuna eura, a plan kluba je da ga pokuša zadržati jer su itekako svjesni koliko im znači. No pitanje je hoće li uspjeti jer Dinamo nije jedini koji se zanima za njega…

A taj novac itekako bi dobro došao klubu koji očito gradi priču oko mladih igrača. Uostalom, sportski direktor Jose Boto najavio je dolazak nekoliko novih igrača, uz dodatak da su neki od njih već stigli.

Spominje se i dolazak mladog Brazilca, 21-godišnjeg Pedra Lime, veznjaka Palmeirasa koji je igrao za U20 selekciju.

Kad je Mierez u pitanju, ruski mediji donose priču o tome da je interes za njega pokazao moskovski Lokomotiv. Navodno su ponudili upravo četiri milijuna eura. Također treba reći da bi od iznosa za koji bi Osijek prodao Miereza trebalo uplatiti 20 posto Alavesu. A taj detalj je itekako važan jer 20 posto nije malo...

Također treba reći da je Osijek već isplatio Alavesu 2,5 milijuna eura za Argentinca i teško da će ga prodati tek za nešto više od toga (3,2 milijuna, ako se odbije provizija).

Stoga je logičnija odluka čelnika kluba da zadrže Miereza jer ionako ima ugovor do ljeta 2025. godine te mu ponude novi ugovor kojim bi se osigurali.

U svakom slučaju, na Opus Areni neće pod svaku cijenu prodati svog najboljeg strijelca, ali ako dođe bolja ponuda od spomenute, realnost je da se okuša u jačem klubu. A Osijek bi u tom slučaju jako dobro zaradio.

'Jesmo li spremni prodati ga? Mi se ne želimo rastati od Miereza. Ponuda mora biti izvanredna da bi se to dogodilo', kratko je kazao sportski direktor Bijelo-plavih za ruski Sport Express.

Ta izjava sve govori.

Posljednji gol Miereza u sezoni pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport