proslavio se s benficom

Tko je Jose Boto, direktor Osijeka čiji je automobil sinoć propucan?

28.05.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Nemili incident u kojem je propucan automobil sportskog direktora NK Osijek Jose Bote izazvao je veliko zanimanje javnosti

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a nakon što je Botov suradnik Alfredo Almeida zatekao automobil u takvom stanju odmah je pozvana policija koja je obavila očevid na mjestu događaja. Automobil mu je bio parkiran u Šamačkoj ulici u samom središtu Osijeka, a da je propucan, uočeno je ujutro.

  • +6
Propucan je automobil Josea Bota, sportskog direktora NK Osijeka Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Slavni skaut

Riječ je o slavnom skautu koji je reputaciju stekao radeći za velikana Benficu. Radio je i u Šahtaru, a posljednji angažman prije dolaska u Hrvatsku imao je u grčkom PAOK-u u kojem je bio sportski direktor od početka 2022. do ljeta 2023. godine.

Boto je u Benfici zaslužan za dolazak brojnih zvijezda. Na listi su zanimljiva imena koja su dovedena za malo novca, a od njih su zarađeni milijuni: Ederson, Angel Di María, Axel Witsel, David Luiz, Jan Oblak...

Najavljivao je velike planove za Osijek, a nedavno je mnoge iznenadila smjena trenera Zorana Zekića na čije bi mjesto trebao doći mladi talijanski stručnjak Federico Coppitelli. Jedan od spominjanih kandidata je i Rui Faria koji je veći dio karijere bio pomoćnik slavnom Joseu Mourinhu.

Boto je u razgovoru za Facebook stranicu koja prati osječki klub Plavo-bijela birtija kratko prokementirao napad:

'Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!'

Koji su motivi napadača i tko se krije iza svega pokazat će istraga. Očito su stvari otišle daleko od travnjaka i nogometa.