'dragulj' s drave

Osijek objavio važnu vijest; potpisao je jedan od najvećih talenata domaće lige

29.05.2024 u 18:55

Bionic
Reading

Nakon Domagoja Bukvića, još je jedan mladi hrvatski reprezentativac obnovio vjernost s Osijekom. Ovaj put je to Anton Matković (18) koji je po svršetku sezone produžio ugovor na još godinu dana i sada mu on vrijedi do ljeta 2027.

Nije tajna da su za mladog napadača Osijeka stigle i neke unosne ponude, no sportski direktor Jose Boto ih je bez puno promišljanja - odbio. Anton Matković (18) je tako potpisao novi ugovor, u Osijeku ostaje do 2027. godine.

'Odlična je sezona iza mene! Da sam prije dvije godine, kada sam dolazio u Osijek, sanjao da će biti ovako, teško bi to zapravo bilo i zamisliti. Jako sam sretan što mi se sve ovo izdogađalo, da sam kojim slučajem tražio više, vjerojatno se to ne bi ostvarilo. Sve se baš lijepo odvija i neka tako budu i nadalje. Već sam se udomaćio u gradu, ovdje mi je i brat, tako da se stvarno osjećam kao kod kuće. Osobno mi je baš drago što ću i neko duže vrijeme igrati za NK Osijek. Trenutno mi je samo na tome fokus i na onome što moram i želim pružiti na terenu, a onda ću, vjerujem, jednoga dana ostvariti transfer s kojim bismo svi bili zadovoljni. No, nigdje se ne žurim, imam ljude koji znaju svoj posao, na meni je dati maksimum na svakoj utakmici, ali i na svakom treningu i neka samo sve ide nekim normalnim putem', rekao je Matković koji je ove sezone za Osijek odigrao 19 utakmica i zabio pet golova u SuperSport HNL-u.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovim je potezom Jose Boto potvrdio da mu je itekako bitno da mladići neupitnog potencijala i kvalitete, koji značajno pridonose rezultatima prve momčadi, a imaju i reprezentativni status, nastave i dalje graditi svoju karijeru u NK Osijek.

'Kada sam došao ovdje rekao sam da temelji ovoga kluba moraju biti mladi igrači iz naše Škole nogometa. Ne smijemo dozvoliti da nam prerano odu, kao što je to do sada bila praksa. Produženje ugovora s Antonom do 2027. godine dokaz je koliko su nam dečki poput njega važni i da nam je stalo da se razviju u velike igrače. Također mi je iznimno drago vidjeti da i oni sami prepoznaju vrijednost ostanka ovdje kako bi postali najbolji igrači HNL-a, a onda s vremenom to potvrdili i u velikim inozemnim klubovima', poručio je sportski direktor Osijeka Jose Boto.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +13
Varaždin - Osijek, SuperSport HNL (25.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL