slagalica

Kalinić u Poljskoj lovi napadača i trenera, za Livaju ima drugi plan

04.06.2024 u 20:39

Bionic
Reading

Iz Poljske stižu zanimljive informacije vazane uz Hajduk

U nogometnim krugovima sve se glasnije priča kako je novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić u Poljskoj ne bi li riješio problematične pozicije u Hajdukovoj momčadi, ali i upražnjeno mjesto na trenerskoj klupi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tako novinar Lukasz Gikiewicz javlja kako Kalinić u Poljskoj ima favorite za dvije ključne figure; u igračkom kadru to je napadač, a u stručnom glavni trener.

Njegova je želja za novog trenera Hajduka Marek Papszun. Najpoznatiji je po svom radu s Rakowom iz Czestochowe kojeg je od 2016. do 2023. godine iz treće lige doveo do naslova prvaka. Uz to je osvojio dva kupa i dva superkupa.

Za glavnog napadača želi Erika Exposita iz Slaska, prvog strijelca lige koji je u 33 nastupa zabio 19 golova. Kalinić je već najavio kako će Marka Livaju premjestiti na poziciju iza napadača, dok će za vrh napada tražiti rješenje na tržištu. 

Podsjetimo, Bijeli su objavili kako su Dino Mikanović, Vadis Odjidja Ofoe i Filip Čuić napustili Poljudu nakon što su na kraju svibnja završili njihovi ugovori s Hajdukom.