JOŠKO VLAŠIĆ OPREZAN

'Tko zna, možda će Blanka mijenjati odraznu nogu'

12.01.2013 u 15:09

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska 'visašica', Blanka Vlašić još uvijek je u fazi oporavka, a iako je bilo predviđeno da se na staze vrati već u 'dvoranskom' dijelu sezone, do njenog ćemo se povratka morati - strpiti

''Otprilike kao kad vam majstori uđu u stan, pa se otvori više poslova, pa tako i u ovom slučaju, u procesu njenog oporavka dogodilo se da smo u onim maksimalnim naporima na visokim skokovima utvrdili da nam nedostaje broj ponavljanja, te specifike, znači samog skakanja', rekao je u razgovoru za Media servis Joško Vlašić naglasivši kako je to bio glavni razlog odustajanja od najavljenog povratka.

'Ipak smo došli do zaključka da sad sve to storniramo na neko vrijeme nego da Blanka pretrpi neke štete u bilo kojem smislu', kaže Vlašić.

Unatoč zadovoljstvu činjenicom kako ide oporavak, Joško ističe kako će se o povratku moći govoriti tek kad Blanka ostvari kontinuirani niz dobrih nastupa na svim podlogama. Dakle 2013. godina je godina Blankinog povratka ili kako je Joško slikovito opisao.


'Sigurno neće biti kao prekidač kad ugasimo ili upalimo svijetlo u dnevnom boravku nego će se sastojati od jednog potenciometra koji će regulirati to svjetlo čas svijetlije, čas tamnije pa do jednog potpunog krešenda u toj eliminaciji do kojeg očekujemo da na kraju i dođe', ističe Joško.

A to bi se trebalo dogoditi sredinom godine, smatra Vlašić te tvrdi kako trenutna ispitivanja brzinske snage pokazuju kako je Blanka bolja nego ikad. No sve je moguće u procesu oporavka.

'Postoje krajnje opcije kad se sve svede na jednu jedinu boljku, da mora ponovno na operaciju. Tko zna, to su pretpostavke. Možda u jednoj fazi osjetimo da ne ide više s tom odraznom nogom, pa će se morati mijenjati noga za odraz', zaključuje Joško Vlašić.