Tuchel ga hvali

Trener Bayerna oduševljen golom i igrom hrvatskog tinejdžera: Zabavno ga je gledati

13.05.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Lovro Zvonarek, mladi hrvatski nogometaš iz Čakovca, zabio je svoj prvi gol u Bundesligi u dresu Bayerna

Bio je to za 19-godišnjeg Lovru Zvonareka prvi start među prvih 11 u karijeri i već u tom prvom nastupu zabio je gol koji je zabio Wolfsburgu u četvrtoj minuti. U tom se trenutku upisao u povijesne knjige… A kako je Zvonarek zabio, pogledajte OVDJE.

Bayern je u toj utakmici slavio s 2:0 uz dodatak kako je drugi gol zabio Goretzka.

No, priča dana svakako je bio Zvonarek, dečko koji je iz Slaven Belupa u transferu teškom 1,8 milijuna eura otišao u Bayern…

'Lovro je pravi karakter, naporno radi i zaslužio je ovo. Imali smo puno ozlijeđenih igrača, a on je iskoristio svoju priliku. Zabavno ga je gledati na treningu, a danas je bio odličan', kazao je nakon utakmice trener Bayerna Thomas Tuchel koji ispred sebe još ima u posljednjem kolu utakmicu kod Hoffenheima. I svi se nadaju kako će Zvonarek opet dobiti 90 minuta.

Tako je njemački Bild između ostalog napisao: 'Debi iz snova nepoznatog igrača Bayerna: Odsad će svi znati za njega.'

Uostalom, visoke ocjene dobio je od svih njemačkih medija, a dobio je i nadimak – Bombarder. A hrvatski izbornik Zlatko Dalić uskoro bi mogao dobiti u vršku napada još jednu opciju. A neki su uvjereni kako se radi o igraču koji bi mogao nadomjestiti Luku Modrića u dresu Vatrenih.

Uostalom, pohvalio ga je i legendarni igrač Thomas Muller:

'Prošlih tjedana sam već govorio, sve se vrti oko golova. Ako promašiš, protivnik će uvijek pomisliti da nije toliko loše. Lovro je zabio u prvih nekoliko minuta. Još dva mladića su zaigrala... Da, bio je ovo lijep dan za obitelj i prijatelje na Allianz Areni', kazao je Muller.

Standings provided by Sofascore