SVAKA ČAST

Trener Domagoja Duvnjaka ispisao povijest u europskom trijumfu Kiela; prvi kojem je to uspjelo u rukometnoj Ligi prvaka

31.12.2020 u 20:27

Bionic
Reading

Rukometaši Kiela su u finalu završnog turnira Lige prvaka u Kölnu u utorak pobijedili Barcelonu sa 33:28, a trener njemačke momčadi Filip Jicha ispisao je povijest ovog natjecanja

Filip Jicha napravio je strašan posao na Final Fouru, jer je sa bundesligašem stigao oslabljen, s najtanjim kadrom, no uspio je prvo nadmašiti Veszprem, a zatim i Barcelonu.

Ovaj stručnjak tako se upisao u povijest, jer je postao tek treća osoba koja je natjecanje osvajala kao igrač pa kao trener poslije Kirgizijca Talanta Dujšebajeva i Španjolca Poberta Parronda. No sjajni Čeh je prvi ikada koji je to napravio s istim klubom – Kielom s kojim se na krov Europe kao igrač penjao 2010. i 2012.

Zanimljivo, prije deset godina Kiel je u finalu svladao Barcelonu 36:34, a najbolji pojedinac kod 'zebri' bio je baš Jicha s 11 golova, a Čeh je te sezone i bio prvi strijelac natjecanja sa 119 pogodaka.

'Ispisali smo povijest. Uvijek je nevjerovatan osjećaj dignuti ovu zlatnu ruku u zrak. Ne mogu pronaći riječi, previše je emocija. Ovo je nešto vrlo neočekivano, nisu nam davali velike šanse pred Final Four. Barcelona zaslužuje poštovanje za ono što prikazuje u posljednje vrijeme. Strašno su jaki, znali smo da moramo ginuti 60 minuta na terenu da bi imali šansu. Preplavljen sam emocijama da bih mogao dublje analizirati, presretan sam zbog igrača i kluba', rekao je Jicha nakon trijumfa na klupi bundesligaša.

  • +16
Kiel - Barcelona 33:25 (finale Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Podsjećamo, Kiel su do pobjede predvodili Niclas Ekberg s osam golova, Sander Sagosen je dodao sedam, a Steffen Weinhold i Rune Dahmke po pet golova. Sjajan je bio i Niklas Landin sa 14 obrana. Duvnjak se nije uspio upisati među strijelce. 

U španjolskim redovima najefikasniji su bili Aleix Gomez Abello sa 10 golova, te Dika Mem i Aitor Arino sa po četiri gola. Cindrić je zabio tri gola.