supersport hrvatski kup

Trener Rijeke nije se osvrtao na komplimente koje je dobio od Nenada Bjelice, već je momčadi iz Osijeka poslao jasnu poruku

08.03.2022 u 16:19

Bionic
Reading

Trener nogometaša Rijeke Goran Tomić, prije polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Osijeka u srijedu na Rujevici (18 sati, HNTV, MAXtv), jasno daje do znanja da je riječki plan osvajanje ovog natjecanja.

Za razliku od Osijekova trenera Nenada Bjelice koji je pohvalio trenera Rijeke riječima 'Tomić pokazuje da je jedan od najboljih trenera u HNL-u, ako ne i najbolji', strateg momčadi s Kvarnera nije bio toliko blagoglagoljiv prema suparniku.

Cilj Rijeke pred domaćim navijačima je jasan.

'Jako važna utakmica za nas, a konačni cilj je osvojiti Kup te pritom moramo svladati sve prepreke koje nam stoje na tom putu. Osijek je iznimno kvalitetna momčad i s njima smo imali dosta problema tijekom ove sezone. Zahtjevan su suparnik, a činjenica da su oni jedini koje nismo pobijedili ove sezone i pritom im nismo zabili ni jedan pogodak, puno govori o svemu. No, nas zanima prolaz i napravit ćemo sve kako bi ostvarili taj cilj, a time i razveselili naše navijače', rekao je Goran Tomić u najavi dvoboja.

Posljednjih godina Rijeka je itekako uspješna u Kupu te je ovo natjecanje osvojila tri puta u posljednjih pet godina, odnosno, četiri puta u posljednjih osam godina. Ove sezone je, pak, u četvrtfinalu svladala Dinamo i to u Zagrebu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Nama je cilj uvijek pobijediti, bilo da govorimo o prvenstvu ili Kup utakmici. U redu, u Kupu nema ispravljanja pogrešaka i svjesni smo što nam donosi ova utakmica. Znam da će momčad napraviti sve kako bi ispunila cilj. Ove pobjede koje smo ostvarili u posljednje vrijeme najbolji su lijek za samopouzdanje. Drugačije i bolje se trenira i kod nas vlada odlična atmosfera. Vjerujemo u ono što radimo, imamo ogromnu energiju, ali nam u svemu treba i dodatna energija, ona koju nam daju naši navijači'.

Za kraj je Tomić dodao kako je 'Smolčić trenutačno odsutan, dok ćemo nakon posljednjeg treninga vidjeti u kakvom je stanju Solano. Svi ostali su potpuno spremni za Osijek'.

  • +7
Rijeka - Slaven Belupo 3:0 (26. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL