BITI PAMETNIJI...

Turci 'na meniju': Ćorluka Čačiću pomaže oko najveće dileme

12.06.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Vedran Ćorluka je prošao puno s reprezentacijom protiv Turaka i spreman čeka 15 sati i novu epizodu na otvaranju EURA u Parizu

#‎navijajmokao1

Pošaljite Vatrenima putem Facebooka, Twittera ili Instagrama fotku svoje amajlije – predmeta za sreću i zaželite im uspjeh na EURU 2016. Označite objavu s #navijajmokao1 i osvojite Samsung Galaxy J3 i druge nagrade! Više na http://bit.ly/Navijajmokao1

Hrvati i Turci zajedno su se prije 20 godina predstavljali nogometnom svijetu, a ove 2016. već iza sebe imaju velike uspjehe. Turci su u tom razdoblju uspješniji upravo zbog nezaboravne pobjede protiv Hrvatske u Beču, a danas se može naplatiti još jedan djelić tog velikog duga.

'Ružno zvuči, ali mi smo tada bili glupa ekipa. Imali smo nakon gola loptu tri, četiri puta ali nismo uspjeli otići u to polufinale. Najgori osjećaj je bio vraćati se kući, a znaš da si još trebao igrati. Jesmo li sada pametniji? Vidjet ćemo,' kaže za Sportske novosti Vedran Ćorluka koji je u Istanbulu (0:3 za Hrvatsku) igrao i na lijevom beku.

'Dobro je ispalo jer su valjda mislili da 'imam i lijevu' pa su me čuvali i po liniji. Ali moje mišljenje je da lijevo treba igrati ljevak, a desno dešnjak. Tako je igraču puno ugodnije, kad ima mogućnost sigurno loptu poslati po liniji, a ako treba i unutra u teren. Ne smeta mi da igramo i drugačije, ali sigurno je da će se naši bekovi ovako bolje osjećati,' nastavlja popularni Čarli.

Turska i Hrvatska razvijaju već popriličan nogometni rivalitet, a nakon EURA susrest će se i u kvalifikacijama za SP.