MJERA ŠTEDNJE

U financijski slomljenoj Istri čelnici se odlučili na neobičan potez, no ne treba ih osuđivati...

27.10.2017 u 10:33

Bionic
Reading

U Istri 1961 odlučili su zatvoriti dio tribina na stadionu Aldo Drosina sve do kraja jesenskog dijela sezone kako bi smanjili troškove

Nije nikakva tajna da je pretposljednja momčad HT Prve lige u velikim financijskim problemima. Duguje se igračima, radnoj zajednici i tko zna kome još. Svi polako bježe iz Istre 1961, a oni koji su ostali, te se odlučili suočiti s nagomilanim problemima, paze na svaku kunu.

Sada je klub odlučio do kraja jesenskog dijela sezone na većini utakmica zatvoriti tribine istok i jug za sve posjetitelje (Inter, Hajduk, Rudeš, Osijek), a sve zbog smanjenja troškova organizacije utakmica. Tribina jug bit će otvorena samo za domaću utakmicu protiv HNK Hajduk.

Iz istog razloga svim pretplatnicima s godišnjim kartama za istočnu tribinu bit će do kraja polusezone omogućen besplatan ulazak na zapadnu tribinu. Što se tiče cijene karata do kraja polusezone, za tribinu zapad bit će 30 kn, a za tribinu sjever 20 kn.

  • +6
Istra 1961 - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Tako su čelnici Istre 1961 povukli jedan neobičan, ali ako se malo bolje razmisli, sasvim logičan potez. Naime, gledatelja na tribinama iako nema previše, a bit će ih i manje, jer dolazi još hladnije vrijeme. Zato ovaj štedljiv potez Istre 1961 ne treba osuđivati pošto će svi navijači ionako stati na preostale dvije otvorene tribine.  To je surova hrvatska nogometna realnost...