SPORAZUMNI RASKID

U Mostaru nema milosti; Zrinjski se razišao s trenerom koji mu je donio Kup

20.06.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Crnogorski trener Željko Petrović sporazumno se rastao s Zrinjskim iz Mostara nakon samo šest mjeseci tijekom kojih je uspio osvojiti svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri

Crnogorski stručnjak Željko Petrović više nije trener Zrinjskog iz Mostara. Odluka donesena je sporazumno, objavili su iz bosanskohercegovačkog kluba.

'Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom', izjavio je predsjednik uprave Denis Lasić.

Zrinjski je sezonu završio na drugome mjestu prvenstvene ljestvice, ali je i osvojenio Kup. Petrović je glavnim trenerom imenovan početkom godine te je u 22 susreta upisao 18 pobjeda, tri neriješena rezultata i jedan poraz.

Predsjednik Zrinjskog zahvalio je Petroviću na angažmanu i zaželio mu puno uspjeha u daljnjem radu. 

Petrović je nakon bogate igračke karijere ostao živjeti u Nizozemskoj. Trenersku karijeru započeo je kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda. Samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je u još nekoliko europskih zemalja.

Mostarski klub će nakon njegova odlaska voditi Mario Ivanković koji danas okuplja momčad i kreće u pripreme za natjecanje u Konferencijskoj ligi te u novoj premijerligaškoj sezoni.  

sve osim nogometa

Učitavanje...