društvene mreže gore

U Srbiji se rugaju neuspjehu svoje reprezentacije, ali i tuguju za milijunskom nagradom: Mitrović nas spasio blamaže

13.11.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Srpska nogometna reprezentacija u četvrtak je propustila priliku plasirati se na Euro, na kojem nije bila još od 2000. godine. Umjesto domaćina, slavila je Škotska koja je na kontinentalnu završnicu otišla boljim izvođenjem 11-eraca, jer je nakon 120 minuta bilo 1:1

Velika tuga i razočarenje zavladali su među navijačima u Srbiji.

Jer uoči odgleda sa Škotskom, svi su bili uvjereni kako će Srbija, napokon, nakon 20 godina od zadnjeg nastupa na Euru, ponovno na kontinetalnu smotru, ali i odmjeriti snage s Hrvatskom, aktualnim svjetskim doprvakom.

Ipak, Aleksandar Mitrović, trenutno najefikasniji srpski reprezentativac, promašivši udarac s 11 metara u petoj seriji, srušio im je snove, nakon čega je krenulo 'iživljavanje' na društvenim mrežama.

Tuguju i u NS Srbije, jer propustili su priliku zaraditi milijunsku nagradu. Naime, samo plasman na Euro Uefa honorira s 9,25 milijuna eura, a nadali su se istočni susjedi da bi zaradili i koji euro više, jer svaki bod u grupi donosi 750.000 eura, a pobjeda čak 1,5 milijun.

Europski prvak, ako bi do naslova stigao pobjedama u svim utakmicama, može zaraditi 34 milijuna eura, što je za šest milijuna eura veći dobitak nego na Euru 2016. godine.

  • +11
Srbija - Škotska, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Srpski mediji, a posebice tabloidi, puni su kritika na račun reprezentacije koja je 20 godina čekala plasman na Euro.

Pa tako tabloid 'Informer' u jednom naslovu ističe 'Može li niže od ovoga - Srbija u društvu San Marina, Gibraltara, Lihtenštajna i ostalih 'velesila' '.