od rujna 2022. godine

Uefa će biti u velikom problemu, jer Superliga klubovima nudi veliko bogatstvo, a svoj su pristanak dali već Barcelona, Bayern, Juventus, Inter, Liverpool....

28.10.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Sada već bivši predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu u svom oproštajnom govoru najavio je veliki projekt u koji je već 'ugurao' katalonski klub, a riječ je o novoj nogometnoj Superligi. A da Bartomeu nije 'lupetao', potvrdio je ove srijede španjolski AS, koji donosi konture novog natjecanja

Španjolski AS u najnovijem izdanju donosi potvrdu pokretanja Superlige od jeseni 2022. godine, novog klupskog natjecanja za najbogatije klubove Starog kontinenta, a koji su očito shvatili da bi budućnost mogla biti puno teža i da je bolje već sada osigurati si financijske prihode.

Prema pisanju španjolskog lista, veliki europski klubovi, uključujući najbolje momčadi iz Španjolske, Engleske, Italije, Njemačke i Francuske, dali su odobrenje novom natjecanju koje započinje u rujnu 2022. godine i koje će preslikati model Euroligaške košarke, u kojem će sudjelovati 16 do 18 klubova, a svaki bi igrao kod kuće i u gostima, dok bi se završni turnir, najboljih osam momčadi, igrao na istom stadionu.

Josep Bartomeu je na svojoj oproštajnoj pressici potvrdio kako je Barcelona pristala na ovo natjecanje, dok se na potvrdu iz madridskog Reala zasad čeka. No, drugi klub iz Madrida, Atletico, već je potvrdio svoje sudjelovanje. 

U toj ligi trebali bi igrati i PSG, Milan, Inter, Bayern, Juventus, baš kao engleski velikan, Liverpool i Manchester United, čiji su američki vlasnici i osmislili projekt.

Natjecanje bi financirala JP Morgan banka iz New Yorka koja je organizatorima spremna dati kredit u iznosu od pet milijardi eura.

UEFA sprema odgovor, to jest ponudit će osvježeni model natjecanja u Ligi prvaka, s većim financijskim nagradama za momčadi koje dođu do završne faze natjecanja, a u kojima gotovo uvijek igraju i klubovi koje se gura u Superligu.