KONAČNA BILANCA

Uhićen 131 navijač, Mamić opet izvrijeđan

02.10.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Utakmica u Temišvaru, osim po europskom trijumfu, pamtit će se i po sukobima navijača u gradu i na stadionu, a velik broj 'modrih' drukera završio je u pritvoru

U Temišvar je doputovalo oko 600 navijača Dinama, no na utakmici ih je bilo manje od polovice, oko 250. Razlog umanjenog broja simpatizera Dinama na tribinama su uhićenja.

BBB-i su se sukobili prije utakmice na nekoliko mjesta u gradu s domaćim navijačima, a 'borba' se nastavila i na stadionu Dan Paltinisanu gdje je dio gledatelja naklonjenih Temišvaru počeo skandirati 'Srbija, Srbija'. Navijači hrvatskog prvaka su provalili iz 'kaveza' te je počela kratka tučnjava, koju je brzo zaustavila policija.

Uslijedila su nova uhićenja te je ukupno na stadionu i izvan njega priveden 131 navijač Dinama, a dva su ozlijeđena.

Treba spomenuti da poslije utakmice igrači Dinama nisu došli pozdraviti navijače koji su ih počastili skandiranjem 'Je.. vas Mamić', no treba napomenuti da je 'modru' družinu s travnjaka na kraju pljeskom ispratilo domaće gledateljstvo.

Inače, na tribinama se okupilo samo oko sedam tisuća ljudi, što je tri puta manje nego na domaćim prvenstvenom ogledima, a razlog tome su visoke cijene ulaznica.