SKANDALOZNO

Uoči utakmice u Poljskoj objavljene sramotne poruke koje su izborniku stigle u 4.20 sati

15.10.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Poljska i Hrvatska večeras od 20.45 u Varšavi igraju utakmicu 4. kola nogometne Lige nacija. I za razliku od Zlatka Dalića, kolega mu na poljskoj klupi Michal Probierz proživljava žestoke kritike. A sramotne poruke koje je dobio u 4.20 sati dospjele se u medijski prostor i pred javnost

Michal Probierz od rujna 2023. godine obnaša dužnost poljskog izbornika. U tom periodu vodio je reprezentaciju na 14 utakmica, te je upisao sedam pobjeda, tri remija i četiri poraza. Njegova momčad na Euru u Njemačkoj osvojila je samo bod, a niti početak natjecanja u Ligi nacija nije dojmio navijače i novinare, jer u tri utakmice, ima pobjedu i dva poraza.

I zato mu se SMS porukom, u nedjelju u 4.20 sati javio Piotr Kwiatkowski. Autora tih poruka ranije se povezivalo s redakcijom Eurosporta, inače brata Jakuba Kwiatkowskog - direktora TVP Sporta i bivšeg glasnogovornika poljske reprezentacije.

Poljski mediji dobili su poruke, pa su ih i objavili.

'Rijetko se događa da ljudi koji su potpuno nepodobni za određeno područje, a vi ste apsolutno nepodobni za trenera, godinama funkcioniraju kao takvi. Ti si apsolutno nepodoban za trenera'

'Vaš mozak ne može prenijeti ono što biste trebali prenijeti igračima. Ove konferencije za tisak su drama'.

Ovo je ružno čitati

'Vi ste oličenje poljskog nogometa. Niste sposobni, nitko vam to nije rekao'.

'Napokon ostavite priču stražara (Kwiatkowski misli na odijela - op.a.) u božjem tijelu, jer i ono izgleda čudno. Obucite se već jednom elegantno, a ne kao neki čudak'.

Trener Probierz nije odgovorio ni na jednu od gore navedenih poruka.

Novinari 'Przegląd Sportowy' Oneta tražili su obje strane za komentar. Kwiatkowski isprva nije promijenio stav, ali nakon što je dobio sadržaj na autorizaciju, zabranio je objavljivanje svojih izjava. Umjesto toga, poslao je samo kratko priopćenje.

Ponijele ga emocije

'Ponijele su me emocije nakon još jedne loše utakmice. Ispričavam se izborniku i želim mu puno sreće u utakmici protiv Hrvatske', rekao je.

Također je uvjeravao da Jakub Kwiatkowski nema nikakve veze s porukama koje je poslao. S druge strane, Michał Probierz odbio je komentirati ovu stvar.