EVO IM DODATNOG MOTIVA

Usikov potez oduševio je Ukrajince, posebno boksače

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 12:13
  • Objavljeno 31.07.2024 u 12:11
Bionic
Reading

Ukrajinski boksači na Igrama u Parizu imaju dodatni poticaj za osvajanje medalja nakon što je bivši prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usik obećao da će im isplatiti novčanu nagradu iz vlastitog džepa ako se popnu na postolje.

Ukrajina ima tri boksača koji se natječu u Parizu - osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Oleksandra Kižniaka, Aidera Abduraimova i Dmitra Lovčinskija.

'Puno pomaže našim boksačima, na različite načine. Pomaže ih financijski. Pomaže im novcem', rekao je ukrajinski izbornik Dmitri Sosnovski nakon pobjede Kižniaka nad Mađarom Pylypom Akilovom u srednjoj kategoriji u utorak.

'Rekao im je da će, ako osvoje medalje na Olimpijskim igrama, sam dati novac od nagrade. Iz svog džepa. Dat će im novac za broncu, za srebro i za zlato. Rekao je da će za prvo mjesto dobiti 80.000 dolara, za drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju 70.000 dolara. A bronca je 50.000 dolara', dodao je Sosnovski.

Glasnogovornik ukrajinskog Olimpijskog odbora potvrdio je da se Usik obvezao isplatiti novčane nagrade osvajačima medalja.

Prvak po WBC, WBO i WBA-u, 37-godišnji Us'k je i sam osvojio olimpijsko zlato u teškoj kategoriji na Igrama u Londonu 2012. godine.

Osvajači medalja na olimpijskom boksačkom turniru također će dobiti novčanu nagradu od Međunarodne boksačke asocijacije (IBA), koja je rekla da će dodijeliti 100.000 dolara osvajačima zlatnih medalja, 50.000 dolara za srebrne medalje i 25.000 dolara za brončane medalje.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal