TricolorI

Uz Modrića svi profitiraju, Tchouameni to zna

09.10.2024 u 22:09

Bionic
Reading

Vezni igrač Real Madrida Aurelien Tchouameni (24) bit će novi kapetan francuske nogometnee reprezentacije u susretu protiv Izraela u Ligi nacija.

Nakon što je kapetan Tricolora Kylian Mbappe otpao za utakmicu u četvrtak, izbornik Didier Deschamps je morao potražiti novo, privremeno rješenje.

Dosadašnji Mbappeovi zamjenici Antoine Griezmann i Olivier Giroud rekli su zbogom francuskom dresu pa se Deschamps odlučio za Tchouamenija.

Francuski mediji navode kako su za tu čast konkurirali i branič Jules Kounde i vratar Mike Maignan.

'Odabrao sam Aureliena jer vjerujem da ima kvalitete potrebne kako bi preuzmeo ovu odgovornost, s obzirom na njegovo iskustvo i karakter', rekao je Dechamps.

Francuski strateg je komentirao i medijske napade na Mbappea koji neće sudjelovati u utakmicama u Budimpešti i Bruxellesu, ali je igrao za Real Madrid.

'Odigrao je utakmicu prošlog vikenda, a da nije bio na 100%. Je li to dobro za igrača i francuski tim? Mislim da nije', kazao je Deschamps.

Dodao je i kako zahtjevan raspored nije idealan za igrače.

'Ovo nije dobro za reprezentacije. Radim s onim što imam. Kad objavim sastav, situacije se mogu promijeniti. Najvažniji je otvoren dijalog s igračima', istaknuo je.

Francuska se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine A2 s tri boda, koliko ima i Belgija na trećem mjestu.

Vodi Italija sa šest bodova, a na začelju je Izrael bez bodova.

Standings provided by Sofascore