Kimmich se oglasio

Velika zvijezda Bayerna otvoreno progovorila zašto se ne želi cijepiti protiv korone; jedan potez ovog poznatog igrača sve kritičare je zaprepastio

25.10.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Puno se prašine podiglo zbog izjava nogometaša njemačkog Bayerna Joshue Kimmicha nakon što je javno rekao zašto se ne želi cijepiti protiv koronavirusa

Iako cijepljenje protiv Covida-19 nije obavezno većina profesionalnih sportaša odlučila se cijepiti kako bi izbjegli teži oblik bolesti, ali isto tako kako bi izbjegli svakodnevna testiranja.

No, Kimmich se našao na udaru javnosti i medija

jer se odbija cijepiti, a onda je odlučio i javno reći zašto je to napravio:

'Nisam se cijepio jer baš nisam siguran u analize dugoročnih studija. Svjestan sam, naravno, svoje odgovornosti, poštujem sve epidemiološke mjere i testiram se svaka dva do tri dana. No, mislim da svatko treba odlučiti za sebe. Ipak, ja nisam ni proricatelj COVID-a, ali nisam niti antivakser. Također ne kažem kategorički da se uopće neću cijepiti. Vrlo je lako moguće da u budućnosti promijenim mišljenje', kazao je Kimmich.

No, ono što Kimmicha čini posebnim te kako je odlučio pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa jest činjenica da je pokrenuo kampanju 'WeKickCorona' u kojoj je, zahvaljujući vezama i agilnosti, prikupljeno osam milijuna eura za njemački zdravstveni sustav.

Kada se pročulo za tu kampanju kritike na njegov račun su utišale, a zaključaj se nametnuo sam od sebe: e da je više ovakvih sportaša koji zarađuju ogroman novac, ali isto tako pomažu kada je potrebno.

No, ujedno je i taj potez oko kampanje baš sve kritičare – koji žestoko napadaju antivaksere - zaprepastio.

  • +4
Bayern - Hoffenheim, Bundesliga, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK