NE ŽELE RAT

'Vettel uz Alonsa u Ferrariju? To bi bilo štetno za ekipu!'

16.01.2013 u 17:07

Bionic
Reading

Šef Ferrarija Stefano Domenicali priznaje da bi za njegovu momčad bilo kontraproduktivno imati dvije vozačke zvijezde, posebno dok je jedna od njih Fernando Alonso.

O dolasku Sebastiana Vettela u Ferrari piše se nekoliko puta godišnje, a te glasine obično potiče predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo, koji tvrdi da bi volio vidjeti 25-godišnjeg Nijemca u svojoj ekipi. Ipak, dok god Alonso caruje u Maranellu to se neće dogoditi. Svjesni su Talijani da bi se mogao ponoviti McLarenov rat timskih kolega iz 2007. godine, kada je Španjolcu smetalo što Lewis Hamilton ima ravnopravan status u momčadi.

'Uvijek smo govorili, kao i naš predsjednik, da bi vozačka postava iz snova bila nešto izvanredno, ali samo ako ju se dobro vodi i sve ide kako treba. Zasada to nije naš cilj, moramo paziti na balans unutar ekipe. Moramo biti oprezni,' priznao je Stefano Domenicali pa nastavio:

'Nije to tako samo u Formuli 1, nego i u drugim sportovima. Ako stavite sve najbolje u istu ekipu to može biti štetnije nego pozitivno. Zasad nam to nije cilj.'

Šef Ferrarija osvrnuo se i na tvrdnje Red Bullovog savjetnika Helmuta Marka da se Alonso previše bavi psihološkim igrama i politikom te tako pokušava destabilizirati konkurente.

'Fernando je potpuno posvećen vožnji, ali uvijek postoje osobe koje misle da mogu utjecati na reakcije drugih napadima. No s naše će strane doći odgovor na stazi, jer riječi ne znače ništa,' službeni je odgovor Talijana.