SASVIM ISKREN

Vujović oduševio odgovorom: 'Pitaju me navijam li za Hrvatsku?!'

03.09.2024 u 10:42

Bionic
Reading

Slavni rukometni trener razgovarao je o svojoj karijeri, a posebno se osvrnuo na Hrvatsku. U dva je navrata vodio Zagreb, a prošle sezone bio je trener Nexea

Veselin Vujović, slavni rukometni trener i bivši igrač koji trenutno vodi reprezentaciju Katra, razgovarao je s Kurirom o svojoj karijeri, a posebno se osvrnuo i na Hrvatsku.

Vujović je, vjerujemo da se sjećate, u dva navrata vodio i RK Zagreb, od 2014. do 2016. i od 2019. do 2020. Prošlu sezonu bio je i trener Nexea iz Našica.

'Alo, koliko Hrvata u Beogradu ima za Novu godinu? Hajde, reci mi, a koliko nas tamo ode na ljetovanje? Čekaj malo, pitaju me danas navijam li za Hrvatsku. A za koga ću, za Švedsku? Ja, čovječe, sport gledam s toliko emocija da se poslije pobjede sretan, a poslije poraza mi stvarno nije dobro. Radovao sam se kao malo dijete prije nekoliko godina kad su kadeti Bosne bili prvaci Europe u košarci', kazao je.

'Ja sam poslije rata radio svim državama bivše Jugoslavije i trudio se naučiti jezik kojim se tamo govori. To je po meni kultura i poštovanje. Onda se nađe netko pametan ovdje i pita zašto sam u programu HRT-a umjesto "ukrštanje" rekao križanje. Koga briga! Koga briga jesu li momci, dečki ili fantije, da li vjetar duva ili puše. Izvan Europe nije lako, ali mi smo generacija koja je odrasla na par-nepar tablicama, prodavala i kupovala devize i gorivo na ulici, stajala u redu za kruh i mlijeko, i to kad ga ima. Gdje god me baciš, ja ću se snaći', zaključio je.