ČETIRI GODINE

Vukušić za 3.8 milijuna eura u Pescari

22.08.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Kapetan Hajduka Ante Vukušić prelazi u talijansku Pescaru, a ukupan transfer procjenjuje se na 3.8 milijuna eura, od čega će Hajduku na koncu pripasti 70, a Vukušiću 30 posto

Antu Vukušića detalji dijele od transfera na suprotnu stranu Jadrana, povratnik u Serie A Pescara spremna je za njega platiti Hajduku ukupno 3.8 milijuna eura, i to 2.5 milijuna eura odmah, a ostatak u dvije jednake rate, po 650.000 eura na zimu i slijedećeg ljeta.

Ante Vuklušić dres Pescare trebao bi nositi u slijedeće četiri godine, a trebao bi zarađivati po 400.000 eura u prve dvije sezone, dok bi mu u zadnje dvije primanja bila povećana na po 500.000 eura. Konačan dogovor klubova odvit će se pod okriljem hrvatskog managera s talijanskom adresom Marka Naletilića, koji je napravio nekoliko dobrih poslova s igračima Hajduka.

Premda se špekuliralo kako Hajduk insistira na četiri milijuna eura odštete i to odmah, Splićani su prisiljeni prihvatiti i ovakvu ponudu, pogotovo jer transfer dijele s igračem u omjeru 70:30 posto, tako da će im u konačnici pripasti nešto više od 2.5 milijuna eura. Vukušić bi trebao u Pescaru otputovati u naredna dva dana, no teško da će biti na vrijeme registriran da zaigra protiv Milanskog Intera, kome je zabio gol u nedavnom ogledu u trećem pretkolu Europske lige.